Politikas jaunumi

Sāks informatīvo kampaņu „KLP - Lauki ienāk pilsētā”

Ilze Vabole, AgroPols
23.04.2013

Sāks informatīvo kampaņu „KLP - Lauki ienāk pilsētā”

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Zemkopības ministrija (ZM), nodibinājums „Fonds Latvijas Lauksaimniecības attīstībai” (FLLA), biedrības „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” (LOSP) un „Zemnieku saeima” (ZSA) 29. aprīlī rīkos informatīvās kampaņas „KLP – Lauki ienāk pilsētā” preses konferenci, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Preses konferencē piedalīsies: zemkopības ministre Laimdota Straujuma,  LLU mācību prorektors Arnis Mugurēvičs, FLLA valdes priekšsēdētājs Rihards Krastiņš, LOSP valdes priekšsēdētājs  Edgars Treibergs. Informatīvās kampaņas „KLP – Lauki ienāk pilsētā” mērķis ir popularizēt lauksaimniecības nozari, tās produktus, pakalpojumus un izglītību. Projekta mērķa auditorija: pilsētu iedzīvotāji, īpašu uzmanību vēršot uz bērnu un jauniešu iesaistīšanu.

Projekta ietvaros radīs interesi par dzīvi un darbu laukos, zemkopības un lauku attīstības iespējām, to daudzveidību, tradicionālu un netradicionālu saimniekošanu un efektīvu resursu izmantošanu, atklās lauksaimniecības nozaru daudzveidīgās iespējas, ieinteresēs par kvalitatīvu dzīves telpu laukos, informēs par mūsdienu zinātnes un tehnoloģiju sasniegumiem lauksaimniecības un lauku attīstības nozarē.

Projekta ietvaros no aprīļa līdz decembrim ir paredzēta radiokampaņa lauksaimniecības popularizēšanai, pētījums – pilsētu jaunatnes stereotipi par mūsdienu lauksaimnieku, skolas mācību gada kalendāra izveide, kurā līdzdarbojas Latvijas, Lietuvas un Polijas jaunieši, Eiropas Savienības dalībvalstu jauniešu diskusijas par KLP. Galvenais uzsvars tiks likts uz pasākumu organizēšanu visos Latvijas reģionos, pilsētu svētku ietvaros – Liepājā, Daugavpilī, Valmierā un Jelgavā. Lauku sēta ienāks pilsētā ar degustācijām, Latvijai raksturīgiem mājdzīvniekiem un mājputniem, ar lauksaimniecības nozaru dižošanos, kā arī ar spēlēm un konkursiem visām paaudzēm.

Kā projekta kulminācija būs pasākums „Lauki ienāk pilsētā” Rīgā, 2013. gada 14. septembrī, kur praktiskā darbībā ar apmeklētāju iesaistīšanu tiks demonstrētas tehnoloģijas un tādas nozares kā graudkopība, lopkopība, dārzkopība, zivsaimniecība, biškopība un mežsaimniecība. Pasākuma norise tiks iedalīta trīs aktivitātēs: tematiski izglītojošā, kultūras un izklaidējošā un tirdzniecības daļā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana