Politikas jaunumi

Parakstīta Latvijas un Azerbaidžānas vienošanās par sadarbību fitosanitārijā

Ilze Vabole, AgroPols
25.04.2013

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma ceturtdien, 25. aprīlī, Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālās delegācijas sastāvā apmeklējot Azerbaidžānas Republiku, parakstīja vienošanos par sadarbību fitosanitārijā ar Azerbaidžānas lauksaimniecības ministru Ismetu Abasovu, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Parakstītais līgums veicinās sadarbību starp abu valstu kompetentajām augu aizsardzības iestādēm, aktivizējot informācijas, zināšanu un pieredzes apmaiņu augu karantīnas un aizsardzības jomā.

Abu lauksaimniecības ministru tikšanās laikā Latvija piedāvāja Azerbaidžānai arī atbalstu un zināšanas pārtikas nekaitīguma un dzīvnieku slimību diagnostikā. Latvijas eksperti ir gatavi dalīties pieredzē par pārtikas un veterināro normatīvo dokumentu izstrādi un piemērošanu dzīvē. Tāpat Latvijas speciālisti ir izteikuši vēlēšanos konsultēt Azerbaidžānas kolēģus liellopu audzēšanas jautājumos, tostarp izpētot iespējas Azerbaidžānai iepirkt augsti produktīvus šķirnes liellopus Latvijā.

Atbalstu Azerbaidžānas augkopjiem piedāvāja Latvijas augkopības eksperti, izsakot priekšlikumu apmainīties ar informāciju par bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražošanu, sertifikāciju un tirdzniecību.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma, tiekoties ar augstām Azerbaidžānas Republikas amatpersonām, pārrunāja iespējas aktīvākai sadarbībai lauksaimniecības un zivsaimniecības produkcijas tirdzniecībā un informācijas apmaiņai starp abu valstu agrārā sektora pētniecības iestādēm.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana