Politikas jaunumi

Latvijas PVD kopā ar Nīderlandes un Dānijas kolēģiem ieviesīs Twining projektu Serbijā

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
29.04.2013

Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests, Nīderlandes Pārtikas un patērētāju drošības aģentūra un Dānijas Veterinārā un pārtikas administrācija Twinning projekta ietvaros palīdzēs stiprināt pārtikas uzņēmumu valsts uzraudzības kapacitāti un blakusproduktu menedžmentu Serbijā.

Projekta mērķis ir, ieviešot Eiropas Savienības standartus pārtikas pārstrādes uzņēmumos un dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu, kas nav paredzēti lietošanai pārtikā, uzņēmumos, pilnveidot patērētāju veselībai un videi drošas pārtikas apriti, tādējādi veicinot Serbijas uzņēmumu konkurētspēju starptautiskajos tirgos.

Projekta budžets ir 2 miljoni eiro. Projekta ieviešana tiks uzsākta 2014. gada janvārī un pabeigta 2016. gada jūnijā.

Šis nav pirmais projekts, kura realizēšanas iespēju Nīderlandes, Dānijas un Latvijas kompetentās uzraudzības iestādes ir izcīnījušas, konkurējot ar citām valstīm. Latvijas PVD, sadarbojoties ar Nīderlandes un Dānijas dienestiem, jau ir piedalījies projektu ieviešanā Azerbaidžānā (Projekts „Atbalsts likumdošanas un tehnisko aspektu pilnveidošanai attiecībā uz pārtikas kvalitāti, drošības nodrošināšanu un sertifikācijas prasībām Azerbaidžānas zvejas produktiem”) un Armēnijā (Projekts „Dzīvnieku izcelsmes pārtikas un dzīvnieku barības drošības kontroles pilnveidošana Armēnijā”).

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana