Politikas jaunumi

VRS, VID un PVD nostiprina sadarbības principus

Jevgēnija Pozņaka, LR Valsts robežsardze
29.04.2013

25. aprīlī robežsardzē tikās Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars, Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis un Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis.

Tikšanās laikā iestāžu vadītāji apstiprināja robežšķērsošanas vietu pārbaužu tehnoloģijas.

Robežšķērsošanas vietu pārbaužu tehnoloģijas nosaka minēto iestāžu darbības un sadarbības pamatprincipus, lai nodrošinātu kompetento iestāžu saskaņotu darbību robežšķērsošanas vietās, veicot robežpārbaudi, muitas kontroli, veterinārā, fitosanitārā, pārtikas nekaitīguma, nepārtikas preču drošuma, kvalitātes un klasifikācijas kontroli.

Šāda dokumenta sagatavošana nodrošina efektīvu pārbaužu procesu un veicina personu un transportlīdzekļu plūsmas caurlaidību. Papildus robežšķērsošanas vietu pārbaužu tehnoloģijās ir iestrādāts informācijas apmaiņas mehānisms starp kompetento iestāžu amatpersonām robežšķērsošanas vietās.

Tikšanās laikā tika parakstīta arī divpusējā vienošanās starp Valsts robežsardzi un Pārtikas un veterināro dienestu par labprātīgi nodoto un izņemto dzīvnieku izcelsmes produktu savākšanu, uzglabāšanu un nodošanu iznīcināšanai, kā arī iestāžu sadarbību un informācijas apmaiņu par tādu personu bagāžas un privāto sūtījumu kontroli, kas satur dzīvnieku izcelsmes produktus.

Vienošanās nosaka minēto iestāžu darbības un sadarbības principus, veicot dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu kontroli robežšķērsošanas vietās, kur muitas kontrole nav paredzēta.

LR Valsts robežsardze

x

Paroles atgadināšana