Politikas jaunumi

Lauksaimniecības nozares cenrāžu cenas pēc eiro ieviešanas nemainīsies

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
13.08.2013

Pārejot no latiem uz eiro, ar lauksaimniecības nozari saistītajos normatīvajos aktos un iestāžu pakalpojumu cenrāžos izmaksas latos tiks atbilstoši pārrēķinātas uz eiro pēc kursa 0,702804, liecina Zemkopības ministrijas sagatavotie grozījumi virknē normatīvo aktu, ko 13. augustā pieņēma valdība.

Pārrēķini pēc matemātiskā noapaļošanas principa attieksies uz atbalstu zivsaimniecības attīstībai, valsts nodevu medību un makšķerēšanas jomā, valsts nodevu pārtikas un uztura bagātinātāju reģistrācijai, pakalpojumiem augu aizsardzības jomā, nodevu dzīvnieku pārvadāšanas atļaujas izsniegšanai un nodevu dzīvnieku barības apritē iesaistīto uzņēmumu reģistrācijai.

Pārrēķini attiecas uz cenrāžiem Valsts augu aizsardzības dienestā, Pārtikas un veterinārā dienestā, Valsts meža dienestā, Lauksaimniecības datu centrā un atbalstu Lauku atbalsta dienestā.

Kā ziņots, Latvija 2014. gadā kļūs par 18. eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 1,42 eiro par vienu latu.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana