Politikas jaunumi

Laimdota Straujuma tiekas ar EK Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektori Loriju Evansu

Ilze Vabole, AgroPols
10.10.2013

Trešdien, 9. oktobrī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Eiropas Komisijas (EK) Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektori Loriju Evansu (Lowri Evans), kas bija ieradusies vizītē Latvijā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Zemkopības ministre ar Loriju Evansu vienojās, ka, nosakot nozvejas kvotas Baltijas jūrā, jāturpina Latvijas kā BALTFISH (reģionālās zivsaimniecības resursu pārvaldības organizācija)prezidējošās valsts sāktā veiksmīgā pieredze, ES Baltijas jūras valstīm savstarpēji vienojoties par līdzsvarotu nozvejas kvotu noteikšanu. „Baltijas jūras valstīm savstarpēji vienojoties par nozvejas kvotu sadalījumu un citiem jautājumiem, vairāk tiek ievērotas mūsu zvejnieku intereses. Pie tam tas atvieglos Eiropas Savienības Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes darbu, oktobrī pieņemot gala lēmumu par nozvejas kvotām 2014. gadā,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Tikšanās laikā Laimdota Straujuma ģenerāldirektorei Lorijai Evansai uzsvēra, ka Latvija atbalsta ES pašreizējās prezidentūras nostāju, ka nepieciešams beigt diskusijas un pieņemt gala lēmumu par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu, kas noteiks zivsaimniecības nozares attīstības finansējumu nākamajā ES plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam. „Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējuma sadale  Latvijai ir pietiekami izdevīga, tāpēc aicinām bez kavēšanās pieņemt regulu par fonda finansējumu, lai mēs pēc iespējas ātrāk varētu turpināt zivsaimniecības attīstības finansēšanas pasākumus,” sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Lai labāk iepazītos ar situāciju Latvijas zivsaimniecībā, Lorija Evansa ar zemkopības ministri apmeklēja Skultes ostu, kurā bāzējas gan zvejas kuģi, gan notiek nozvejoto zivju pirmapstrāde, kā arī Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumus „Karavella” un „RR Fish”. Vizītes laikā Lorija Evansa pārliecinājās, ka pat tādai mazai zivij kā brētliņai, ko citās Baltijas jūras valstīs izmanto tikai zivju miltu ražošanā, Latvijas zivsaimniecības nozares uzņēmēji ir pratuši piešķirt ļoti lielu pievienoto vērtību, ražojot daudzu Latvijas un citu valstu patērētāju iecienītos šprotu konservus un citus augstvērtīgus pārtikas izstrādājumus.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana