Citas ziņas sadaļā
Zemes neapsaimniekošana nekādi neatbilst latviešu nācijas dzīvesziņai. Atspulgs uz reakciju par zemes kadastrālās vērtības palielināšanu
Pakļausies milžu diktātam
Zemkopības ministrija turpinās veiksmīgo sadarbību ar zinātnes institūcijām
Zemkopības ministrijas nozares 2016. gadā
Biedrība "Latvijas Jauno zemnieku klubs" ar LLKC atbalstu rīkoja konferenci "Jaunais lauksaimnieks Latvijā"
Mežu nozares stiprināšanā galvenais - sadarbība
Paraksta vienošanos par Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar Latvijas pārtikas ražotājiem
Valdība uzklausa informatīvo ziņojumu par ziedošanai paredzētā LVM finansējuma sadalījumu
Latvija vienīgā no Baltijas valstīm jaunajā "Climate Change Performance Index" novērtēta ar atzīmi - labi
Programmu "Skolas piens" un "Augļi skolai" līdzšinējās darbības rezultāti
Politikas jaunumiVeicinās veselīgas pārtikas ražošanu un patēriņuDagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
21.11.2013 Trešdien, 20. novembrī, Zemkopības ministrijā notika darba grupas veselīgas pārtikas ražošanas un patēriņa veicināšanai pirmā sanāksme, kurā tika spriests par priekšlikumiem veselīga dzīvesveida, veselīgas pārtikas ražošanas un patēriņa veicināšanai. Sanāksmē piedalījās zemkopības ministre Laimdota Straujuma un veselības ministre Ingrīda Circene, valsts pārvaldes institūciju, kā arī lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstisko organizāciju pārstāvji, veselības eksperti un uztura speciālisti. "Ir svarīgi, lai iedzīvotāji, sevišķi bērni un jaunieši, ikdienā uzturā lietotu veselīgus pārtikas produktus, tāpēc Zemkopības ministrija un Veselības ministrija veiks virkni pasākumu ar mērķi veicināt veselīgu pārtikas produktu ražošanu un sabiedrības izvēli par labu šādiem produktiem, uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Sanāksmē vienojās izvērtēt jau veiktos un plānotos pasākumus veselīga dzīvesveida un pārtikas ražošanā, kas noteikti Veselības ministrijas pārraudzībā esošajos plānošanas dokumentos, un vienoties par prioritārajiem pasākumiem. Nolemts arī izvērtēt citu ES dalībvalstu pieredzi par ierobežojumiem pieļaujamo tauku, t.sk. transtaukskābju, sāls un cukura daudzumu vietējos un importētājos pārtikas produktos, kā arī izstrādāt priekšlikumus veselīgāku ikdienā lietojamo pamatproduktu ražošanai, kas būtu piemēroti situācijai Latvijā, ņemot vērā pārtikas ražotāju un sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģiskās iespējas. Tiks izskatītas arī iespējas ieviest Latvijā brīvprātīgas veselīgās pārtikas marķēšanas sistēmas vai arī atsevišķus šo sistēmu kritērijus. |