Citas ziņas sadaļā
Zemes neapsaimniekošana nekādi neatbilst latviešu nācijas dzīvesziņai. Atspulgs uz reakciju par zemes kadastrālās vērtības palielināšanu
Pakļausies milžu diktātam
Zemkopības ministrija turpinās veiksmīgo sadarbību ar zinātnes institūcijām
Zemkopības ministrijas nozares 2016. gadā
Biedrība "Latvijas Jauno zemnieku klubs" ar LLKC atbalstu rīkoja konferenci "Jaunais lauksaimnieks Latvijā"
Mežu nozares stiprināšanā galvenais - sadarbība
Paraksta vienošanos par Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar Latvijas pārtikas ražotājiem
Valdība uzklausa informatīvo ziņojumu par ziedošanai paredzētā LVM finansējuma sadalījumu
Latvija vienīgā no Baltijas valstīm jaunajā "Climate Change Performance Index" novērtēta ar atzīmi - labi
Programmu "Skolas piens" un "Augļi skolai" līdzšinējās darbības rezultāti
Politikas jaunumiZM ar nozaru nevalstiskajām organizācijām izvērtēs kūpinājumu ražotāju iespēju pielāgoties EK jaunajām prasībāmIlze Vabole, AgroPols
24.01.2014 Zemkopības ministrija (ZM) ir aicinājusi Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādes asociāciju (LGRPA), Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) un Latvijas Mājražotāju asociāciju iespējami (LMA) operatīvi (līdz šā gada janvāra beigām) apkopot Latvijas ražotāju paškontroles analīžu datus par pārtiku piesārņojošo vielu koncentrācijas līmeņiem kūpinātā gaļā un kūpinātas gaļas produktos, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. ZM arī aicina ražotājus iesniegt pamatotus argumentus, kādēļ ražotāji nevarēs izpildīt pēc 2014. gada 1. septembra paredzamās jaunās normas. Ražotāju paškontroles analīžu datus un priekšlikumus vēlams elektroniski nosūtīt jebkurai no minētajām organizācijām (LGRPA, LPUF, LOSP, LMA). Ja pēc iegūto datu analīzes ZM secinās, ka pie izmantotajiem kūpināšanas tehnoloģiskajiem procesiem nav iespējams sasniegt jaunās normas, Latvijas vērsīsies EK ar lūgumu pagarināt pārejas periodu un risinās ar EK jautājumu par atkāpes piemērošanu Latvijas kūpinātajiem pārtikas produktiem. ZM jau informēja, ka 2014. gada 1. septembrī saskaņā ar EK regulu stājas spēkā jauna benzo(a)pirēna norma kūpinātā gaļā un kūpinātas gaļas produktos. Atļautā benzo(a)pirēna norma tiks samazināta no 5 μg/kg uz 2 μg/kg, savukārt benzopirēna, benzantracēna, benzofluorantēna un krizēna summa no 30 μg/kg uz 12 μg/kg. Šīs normas tika pieņemtas jau 2011. gadā un to ieviešanai tika noteikts trīs gadu pārejas periods, kas beidzas 2014. gada 1. septembrī. Zemkopības ministrija uzsver, ka saskaņā ar šo regulu arī pēc 2014. gada 1. septembra gaļas un zivju kūpināšanā nebūs aizliegts izmantot koksni. |