Politikas jaunumi

Moldova vēlas pārņemt Latvijas pieredzi lauksaimnieku un lauku uzņēmēju izglītošanā un konsultēšanā

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
16.04.2015

Ceturtdien, 16.aprīlī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Moldovas lauksaimniecības un pārtikas industrijas ministru Jonu Sulu (Ion Sula), ar kuru pārrunāja aktuālos lauksaimniecības jautājumus un abu valstu turpmākās sadarbības iespējas tirdzniecībā ar lauksaimniecības un zivsaimniecības produkciju.

Moldovas lauksaimniecības un pārtikas industrijas ministrs Jons Sula pauda Moldovas vēlmi dziļāk iepazīties ar Latvijas lauksaimniecības izglītības un lauksaimniecības konsultāciju sistēmu un pieredzi, kā lauksaimniekus un lauku uzņēmējus apmācīt uzņēmējdarbības jautājumos un efektīvākā saimniekošanā. Moldova arī labprāt sadarbotos ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti izglītības un zinātnes jomā, t.sk. studentu apmaiņā. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apliecināja, ka Latvija labprāt dalīsies pieredzē ar Moldovu topošo lauku uzņēmēju un zemnieku izglītošanā, kā arī jau nozarē strādājošo lauksaimnieku konsultēšanā.

Jau ziņots, ka 15. un 16.aprīlī notika starptautiskā konference "Lauku un lauksaimniecības konsultāciju sistēmas: labākā prakse un pieredze sadarbībai Austrumu partnerībā", kurā pulcējās augsta līmeņa lauku politikas veidotāji un lauksaimniecības konsultāciju sistēmu eksperti no ES un Austrumu partneru valstīm. Konferenci organizēja Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Pēc divu dienu diskusijām Armēnija, Baltkrievija, Gruzija, Moldova un Ukraina parakstīja Kopējo paziņojumu par atbalstu lauku un lauksaimniecības konsultatīvo sistēmu attīstībai. Šajā paziņojumā Armēnija, Baltkrievija, Gruzija, Moldova un Ukraina uzsver efektīvas lauksaimniecības konsultāciju sistēmas nozīmi lauksaimniecības, lauku uzņēmējdarbības un ekonomikas kopumā attīstībā. Paziņojumā arī pausta informācijas un pieredzes apmaiņas nozīme lauksaimniecības konsultāciju pakalpojumu uzlabošanā, kā arī nepieciešamība padziļināt sadarbību lauksaimniecības jomā starp ES un Austrumu partnerības valstīm.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana