Politikas jaunumi

Latvijas piensaimniecības eksperti nodod pieredzi Ukrainai

AgroPols
05.06.2015

3.jūnijā Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze apmeklēja XXVII Starptautisko agrāri rūpniecisko izstādi Agro-2015. Izstādi atklāja Ukrainas agrārās politikas un pārtikas ministrs Oleksijs Pavlenko (Oleksii Pavlenko).

Savā uzrunā ministrs uzsvēra, ka Ukrainas agrārais komplekss ir viena no visperspektīvākajām investīciju jomām, jo tā piedāvā uzņēmējiem milzīgus ražošanas apjomus un konkurētspējīgu cenu. Ministrs izteica pārliecību, ka šī izstāde veicinās pieredzes apmaiņu un nodrošinās zemkopības nozares pārstāvjiem jaunus līgumus.

Klātesošos uzrunāja arī Ukrainas vicepremjers Hennadijs Zubko (Hennadii Zubko), norādot, ka šobrīd viens no svarīgiem dienas kārtības jautājumiem ir ne tikai pārtikas drošība valstī, bet arī enerģētiskā drošība. "Ukrainai ir svarīgi atteikties no lielā Krievijas gāzes patēriņa, tāpēc ļoti būtiski ir maksimāli samazināt šo patēriņu un pāriet uz alternatīvo degvielu," - akcentēja vicepremjers.

Izstāde ir viena no lielākajām lauksaimniecībai veltītajām izstādēm Ukrainā un Austrumeiropā. Tās kopējā platība ir 25 tūkstoši kvadrātmetru. Četru pasākuma dienu laikā uzņēmumi prezentēs lauksaimniecības nozares sasniegumus, ražošanas un investīciju potenciālu, kā arī jaudīgākos uzņēmumus. Izstādē piedalās vairāk nekā 1000 pārstāvju no 16 pasaules valstīm, tai skaitā no Latvijas.

No 3.jūnija līdz 6.jūnijam Ukrainā uzturas SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra" eksperti, kuru mērķis ir dalīties pieredzē piensaimniecības kooperatīvu izveidē un ES standartu ieviešanā piensaimniecības jomā. Vizītes laikā eksperti apmeklēs Čerņihivas un Viņņicas apgabalus, bet 5. jūnijā Kijevā izstādē sadarbībā ar Ukrainas Agrārās politikas un pārtikas ministriju notiks seminārs "ES standartu ieviešana piensaimniecības jomā: Latvijas pieredze".

Semināru kā Latvijas prezidentūras ES Padomē programmas pasākumu organizē Latvijas vēstniecība Ukrainā.

Informāciju sagatavoja Latvijas vēstniecība Ukrainā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana