Politikas jaunumi

Ukrainas speciālisti iepazīstas ar Latvijas pieredzi meža apsaimniekošanā, zivsaimniecības attīstībā un un lauksaimnieku kooperācijā

Ilze Vabole, AgroPols
23.11.2015

Pirmdien, 23. novembrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Ukrainas agrārās politikas un pārtikas ministru Alekseju Pavlenko, kas ieradies darba vizītē Rīgā, lai apgūtu Latvijas pieredzi mežu apsaimniekošanā, zivsaimniecības attīstībā un lauksaimnieku kooperācijā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Kaspars Funts.

Tikšanās laikā abi ministri apsprieda prioritāros sadarbības virzienus, lai Ukraina pēc iespējas ātrāk varētu sākt īstenot meža politikas reformu, uzsvaru liekot uz valsts mežu ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Zivsaimniecības jomā Ukrainas puse pauda vēlmi sākt sadarbību ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" ekspertiem ar mērķi attīstīt šajā valstī zivsaimniecību, jo sevišķi - akvakultūru. Tāpat, balstoties Latvijas pieredzē, Ukraina Čerņigovas apgabalā vēlas īstenot pilotprojektu lauksaimnieku piena ražošanas saimniecību kooperācijā.

Latvijā ieradies arī Ukrainas Zivju resursu aģentūras vadītājs Jarims Kovaļevs un Ukrainas Mežu resursu aģentūras vadītājs Aleksandrs Kovaļčuks. Lai pārņemtu Latvijas pieredzi, Ukrainas Zivju resursu aģentūras vadītājs Jarims Kovaļevs tikās ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" direktoru Aivaru Bērziņu un iepazinās ar "BIOR" laboratoriju darbu, kā arī apmeklēja akvakultūras uzņēmumu SIA "Mottra".

Savukārt Ukrainas Mežu resursu aģentūras vadītājs Aleksandrs Kovaļčuks tiekas ar AS "Latvijas valsts meži" (LVM) prezidentu Robertu Strīpnieku, lai iepazītos ar valsts mežu ilgtspējīgu apsaimniekošanu un darba organizāciju LVM, kā arī apmeklēja LVM stādaudzētavu "Mazsili" un iepazinās ar LVM meža stādu audzēšanas pieredzi.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana