Politikas jaunumi

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklē bērnudārzu un skolu, lai pārliecinātos par bērnu un jauniešu ēdināšanas kvalitāti

Kaspars Funts, LR Zemkopības ministrija (ZM)
10.03.2016

Trešdien, 9.martā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs vizītē apmeklēja divas Rīgas izglītības iestādes, lai klātienē pārliecinātos par bērnu un jauniešu ēdināšanas kvalitāti. Zemkopības ministrs un Rīgas mērs apmeklēja Rīgas 233.bērnudārzu un Rīgas klasisko ģimnāziju.

"Šodien apmeklētajā bērnudārzā un skolā pārliecinājos, ka tur bērnu un jauniešu ēdināšanā izmantotie produkti ir iepirkti zaļajā iepirkumā un bērni un jaunieši ēd "Zaļās karotītes" un bioloģiskās lauksaimniecības produktus un to uzraudzību veic Pārtikas un veterinārais dienests," stāsta zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Rīgas 233.bērnudārzā zemkopības ministrs pagaršoja laša zupu, savukārt Rīgas klasiskajā ģimnāzijā kopā ar Rīgas mēru nobaudīja kompleksās pusdienas. "Ēdiens bija kvalitatīvs un garšīgs, porcijas pietiekami lielas, lai varētu paēst. Esmu gandarīts, ka Rīgas dome iegulda līdzekļus izglītības iestāžu virtuves iekārtu atjaunošanā, kas pavāriem dod iespējas ikdienā bērniem pagatavot kvalitatīvākus, veselīgākus un garšīgākus ēdienus," uzsvēra zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Jau ziņots, ka 2015./2016.mācību gada sākumā, Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju sanāksmē zemkopības ministrs Jānis Dūklavs aicināja bērnu un jauniešu ēdināšanā izmantot Latvijā ražotos lauksaimniecības un pārtikas produktus, uzsverot, ka vietējie produkti ir vitamīniem un citām labām vielām daudz bagātāki, nekā tie, kuri ir transportēti tūkstošiem kilometru.

2014.gada nogalē stājās spēkā Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka: pārtikas produktu piegādes un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu veicējiem ir jāiepērk produkti, kas atbilst zaļā iepirkuma principiem. Šādiem principiem atbilst nacionālās pārtikas kvalitātes shēmu "Zaļā karotīte" un "Bordo karotīte" produkti, bioloģiskās lauksaimniecības produkti, svaigi vietējie augļi un dārzeņi, pārtikas produkti, kas piegādāti no tuvāka attāluma u.c.

Papildu informācija:

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana