Laidiens no arhīva:

AgroPols

Pilnveido dzīvnieku aprites noteikumus

MK, Noteikumi
12.01.2010

Valdība apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Veterinārās prasības to dzīvnieku apritei, kas nav minēti citos normatīvajos aktos par veterināro kontroli”.


Noteikumi paredz, ka:
- turpmāk dzīvnieku pārvietošanai komerciālos nolūkos būs jāizmanto tikai veterinārais (veselības) sertifikāts;
- uz citu dalībvalsti atļauts izvest dzīvniekus, ja tie ir no novietnes, kurā nav konstatētas infekciju slimību klīniskās pazīmes, kā arī dzīvnieki ir no novietnes vai apgabala, kur dzīvnieku veselības apsvērumu dēļ nav noteikts pārvadāšanas aizliegums vai ierobežojums.
Jāatzīmē arī, ka informācija par dzīvnieku novietnēm būs pieejama publiski (arī citām ES dalībvalstīm) un informācijas publicēšanu par katras novietnes atzīšanu, atcelšanu, anulēšanu vai atjaunošanu veiks Pārtikas un veterinārais dienests. 
Jaunie noteikumi nosaka arī veterinārās prasības dzīvnieku ievešanai Latvijā no trešajām valstīm, kā arī tajos ir iekļauts dzīvnieku zooloģiskās klasifikācijas saraksts.


Līdz ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudēs Ministru kabineta 2006.gada 7.februāra noteikumi Nr.110 „Veterinārās prasības to nagaiņu sugu dzīvnieku apritei, kurus importē vai ved tranzītā caur Latviju no trešajām valstīm” un Ministru kabineta 2005.gada 21.jūnija noteikumi Nr.436 „Veterinārās prasības to dzīvnieku apritei, kas nav minēti citos normatīvajos aktos par veterināro kontroli”

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

AgroPols

x

Paroles atgadināšana