Laidiens no arhīva:

AgroPols

Dibinās tirgus savienību

Meldra Pavasare, AgroPols
16.02.2010

Kā informē “Rīgas Centrāltirgus” mārketinga un komunikācijas vadītājs Sandris Točs, rīt, 17. februārī, plānota Latvijas Tirgu savienības dibināšanas sapulce. Sasaukt šo sapulci, kuras darba kārtības pamatjautājums ir Latvijas Tirgus savienības dibināšana, rosinājusi darba grupa, ko vada Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Viņš arī uzskata, ka Latvijas tirgiem sava nozares biedrība ir visnotaļ nepieciešama. Nepieciešama tāpēc, lai pārstāvētu tirgu intereses un ļautu tiem būt pilnvērtīgiem partneriem valsts un pašvaldību iestādēs. Tāpat “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs informē, ka viens no galvenajiem Latvijas Tirgu savienības uzdevumiem būs Tirgus likuma izstrādāšana, jo pašlaik Latvijā nav īpaša tirgu darbību regulējoša likuma, kā dēļ rodas ne mazums pārpratumu un problēmu. Turklāt, kā liecina līdzšinējā prakse, visā valstī attiecībā uz tirgus statusa teritorijām tiek attiecināti ierobežojoši normatīvie akti, un tādējādi tirgus nonāk sliktākā konkurences situācijā nekā lielveikalus un citas tirdzniecības vietas. “Mēs esam pieredzējuši, ka, izstrādājot Ministru kabineta (MK) noteikumus par tirgiem, tieši tirgu pārstāvji kā eksperti netika pieaicināti. Turpmāk šāda situācija ir jānovērš,” savu viedokli pauž Dainis Liepiņš.

Tāpēc Latvijas Tirgu savienības nodibināšana, skaidri formulējot pamatuzdevumus un galvenos mērķus, kā arī apvienojot un kopējam darbam rosinot nozares profesionāļus, var daudzus līdz šim neatrisinātus jautājumus noņemt no “dienas kārtības”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana