Ārzemju tirgos

"Rīgas Dzirnavnieka" eksportētās produkcijas apjoms uz Krieviju un Somiju pērn pieaudzis par 38%

Inese Ozoliņa, A/s "Rīgas Dzirnavnieks"
17.02.2010

Viena no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Baltijā "Rīgas Dzirnavnieks" eksports pērn bija 30% no uzņēmuma kopējās produkcijas apjoma. Lielākie eksporta tirgi ir Krievija, Lietuva, Igaunija un Somija. Pērn milti eksportēti arī uz tādu eksotisku valsti kā Gvineju - Bisavu Āfrikā.

"Rīgas Dzirnavnieks" visstraujāk augošie eksporta tirgi pērn bijuši Krievija un Somija, kuros eksportētie produkcijas apjomi pieauguši par 38%.

Galvenais eksporta produkts - "AXA" graudaugu pārslas

Sandis Jansons, "Rīgas Dzirnavnieks" ģenerāldirektors: "Eksports pērn ir spēlējis pietiekami nozīmīgu lomu krīzes pārvarēšanā un uzņēmuma pozīciju spēcināšanā Baltijas tirgū. Nozīmīgs notikums ir arī vienotas komunikācijas stratēģijas veidošana eksporta tirgos, kuros "Rīgas Dzirnavnieks" produkti kopš pērnā gada tiek pārstāvēti ar vienotu zīmolu "AXA". Izvēlētā stratēģija ir devusi rezultātus - "AXA" pārdošanas produktu apjomi ārpus Latvijas ir pieauguši pat divas reizes."

Visvairāk eksportētais "Rīgas Dzirnavnieks" produkts ir "AXA" graudaugu pārslas, ko Latvijā labi pazīst ar nosaukumu "Herkuless". Tā pārdošanas apjomi pieauguši par vairāk nekā 37%. Iecienīti ir arī "AXA" graudaugu batoniņi "Active&Fit" un "AXA" ātri pagatavojamās biezputras. Industriālo produktu segmentā vislielāko eksporta apjomu veido rudzu milti.

Šogad plānots turpināt attīstīt eksportu

Uzņēmums arī šogad kā vienu no galvenajiem attīstības mērķiem ir izvirzījis eksporta paplašināšanu patēriņa produktu segmentā, palielinot pārdošanas apjomus un nostiprinot pozīcijas jau esošajos eksporta tirgos. Šāda stratēģija ļauj diversificēt riskus un izvairīties no ietekmes uz finanšu rādītājiem, ko radītu ekonomiskās svārstības vienā tirgū.

Sandis Jansons: "Pērn tika ieguldītas investīcijas jaunas ražošanas līnijas "AXA" ātri pagatavojamo biezputru izveidē, uzsākta "Hercogs" bioloģisko miltu, kā arī vēl 10 jaunu produktu ražošana. Arī šogad uzņēmums plāno veikt investīcijas jaunu produktu ražošanā gan esošajās, gan arī jaunās produktu grupās. Plānojam, ka investīcijas produktu portfeļa paplašināšanā sekmēs arī produkcijas noieta apjomus un ļaus palielināt eksportu, primāri uz Baltijas valstīm, kā arī uz Krieviju un Skandināviju."

AS "Rīgas dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Hercogs", "Herkuless" un "AXA". Uzņēmums ietilpst “Lantmännen" koncerna sastāvā.

A/s "Rīgas Dzirnavnieks"

x

Paroles atgadināšana