Ārzemju tirgos

“Nē” ievestajai gaļai

Jevgeņijs Avens, AgroPols
15.03.2010

Kopš aizvadītās piektdienas (12. marta) Krievijā aizliegts ievest vairāku Vācijas, Ķīnas un Ukrainas uzņēmumu ražoto gaļas produkciju. Krievijas lauksaimniecības produkcijas kvalitātes uzraudzības dienesta preses sekretāra Alekseja Aļeksejenko izplatītajā paziņojumā skaidrots, ka šā aizlieguma ieviešanu aktualizējis “vai nu produkcijas bakteriālais piesārņojums (salmonelu, listēriju, stafilokoku, zarnu nūjiņu u. tml. baktēriju klātbūtne), vai arī antibiotiku pārpalikums, kas pārtikas produktos nekādā gadījumā nav pieļaujams.”
“Nacionālais veterinārais dienests šādos gadījumos veic savu dienesta izmeklēšanu, par kuras rezultātiem tiekam informēti arī mēs. (..) Pēc tam arī tiek izlemts jautājums par pārkāpumus pieļāvušo uzņēmumu produkcijas piegāžu atjaunošanu vai arī aizlieguma saglabāšanu,” precizēja A. Aļeksejenko. “Gan vienā, gan otrā gadījumā mūsu lēmums vienmēr ir pamatots.”
Federālais fitosanitārās un veterinārās uzraudzības dienests pauž arī pārliecību, ka šis aizliegums nekādi neietekmēšot cenu paaugstināšanos Krievijas gaļas tirgū, jo piecu vainīgo Vācijas, Ukrainas un Ķīnas uzņēmumu piegādes neesot lielas.


 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana