Ārzemju tirgos

Par “Buša kājiņām” būs jāaizmirst

Pēteris Ziemelis, AgroPols
16.03.2010

Krievijas Federācijas lauksaimniecības ministre Jeļena Skrinņika, viesojoties Tatarstānā un tiekoties ar Naberežnije Čelni rajona lauksaimniekiem, uzsvērusi, ka jau pēc četriem gadiem Krievijā būs jāaizmirst par “Buša kājiņām”, jo ražotāju pienākums būs patērētājus nodrošināt ar pašmāju produkciju - vietējo vistu gaļu. Savukārt “Rossijskaja gazeta”, citējot ministri, liek saprast, ka vistu audzētājiem izvirzītais uzdevums ir vēl atbildīgāks: sākt “spārnotu” uzbrukumu aizrobežu tirgiem.
Jeļena Skrinņika arī paudusi viedokli, ka nākamo 4 līdz 5 gadu laikā Krievijai ir jāspēj saražot vismaz 85% no kopējā nepieciešamā vistu gaļas apjoma. Jau pērn, kad vistu gaļa Krievijā tika saražota par 14% vairāk, bet cūkgaļa par 8% vairāk, importa apjomi samazinājušies par vienu trešo daļu.

Lai atbalstītu vietējos ražotājus, Krievijā plānots rekonstruēt vairāk nekā 120 gaļas lopkopības objektu, kuru kopējā jauda būs apmēram 650 tūkst. t gadā. Valdība šiem mērķiem no federālā budžeta ir gatava izdalīt gandrīz 5 mljrd. rubļu.

Plānots, ka 2012. gadā 62% vistu gaļas, 40% cūkgaļas un 36% pārējās gaļas ražos tajos uzņēmumos, kas jau rekonstruēti, sākot no 2006. gada. Bet jau šāgada beigās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem jāgarantē kopējais apjomu pieaugums par 6%, ražošanai sasniedzot 10,5 milj. t.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana