Citas ziņas sadaļā
Latvijas nacionālais kopstends Berlīnes starptautiskajā izstādē "Zaļā nedēļa 2017"
Vairāk nekā 10 000 veikali beigs tirgot sprostos dētās olas
PF "Ķekava" prezentē jauno eksporta zīmolu starptautiskajā pārtikas izstādē
"Food Union" sāk piena produktu eksportu uz Ķīnu
Būtiski pieaug "Spilvas" produkcijas eksports uz Lielbritāniju un Ukrainu
"Food Union" sāk eksportu uz Irāku
Latvijas pārtikas produkti iekaro Ēģiptes tirgu
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs cer paplašināt sadarbību ar Irānu
Krievijas pagarinātā embargo dēļ papildu kompensācijas uzņēmējiem netiek plānotas
ES un ASV tirdzniecības līgums: Netarifu barjeru atcelšana sanitārajā jomā veicinātu eksportu, nemazinot kvalitāti
Ārzemju tirgosLapu dārzeņu mikrobioloģiskais piesārņojums ir niecīgsMārīte Gailīte, AgroPols
24.03.2010 Nīderlandē Vageningenes universitātē veiktie pētījumi liecina, ka lapu dārzeņu iespēja inficēties ar E.coli, Salmonella vai Listeria nav sevišķi liela. Pētnieki ir izstrādājuši modeli, kas dod iespēju novērtēt potenciāla piesārņojuma risku visā produkta ķēdē no lauka līdz restorānam. Pētījuma rezultāti tika publicēti žurnālā Journal of Food Protection. Ja tiek ievēroti visi higiēnas pasākumi un nepārtraukta temperatūras ķēde, visā Nīderlandē (valstī ir 16,4 milj. iedzīvotāju) gadā laikā ar patogēno E.coli varētu inficēties 166 salātu ēdāji, 187 salātu cienītāji varētu inficēties ar salmonellu un tikai 0,3 ar Listeria. Gaļas produkti šinī ziņā ir riskantāki, tā ik gadu 25 tūkst. holandiešu inficējas ar salmonellu no gaļas produktiem. Avots: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=56500 |