Ārzemju tirgos

PVD pagaidām no Baltkrievijas nav saņēmis informāciju par it kā nekvalitatīvajiem Latvijas uzņēmuma zivju miltiem

Ingrīda Mičāne , Leta-Nozare
06.05.2010

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pagaidām no Baltkrievijas nav saņēmis informāciju par it kā nekvalitatīvajiem Latvijas uzņēmuma "Kalifeks" zivju miltiem, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina dienestā.

Kā ziņots, aprīļa beigās Baltkrievijas Lauksaimniecības ministrija uz laiku apturēja Latvijas kompānijas "Kalifeks" produkcijas izplatīšanu, ņemot vērā pieļautos veterināri sanitāro normatīvu pārkāpumus. Latvijā ražotajos zivju miltos, ko izmantoja kā lopbarību, pārsniegts atļautais karbamīda līmenis.

"PVD no Baltkrievijas kompetentās uzraudzības iestādes nav saņēmis nekādu informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem. Spriežot pēc medijos publicētās informācijas, runa ir par agrāk Baltkrievijā ievestu kravu, jo "Kalifeks" darbība kopš 15.aprīļa ir apturēta. Kad no Baltkrievijas tiks saņemta konkrēta informācija par kravu un iespējamiem ar tiem saistītiem pārkāpumiem, PVD to pārbaudīs," sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

"Kalifeks" darbība apturēta, jo PVD uzņēmumā konstatēja pārkāpumus, kas var ietekmēt saražotās dzīvnieku barības nekaitīgumu.

"Kalifeks" pārstāvis uz "Nozare.lv" jautājumu par lietas virzību atbildēt nevēlējās, aizbildinoties ar aizņemtību.

Savukārt uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Valerijs Kargopoļcevs iepriekš laikrakstam "Biznes&Baltija" atzina, ka notikušais "ir liels pārsteigums, jo baltkrievu tirgū strādājam vairāk nekā desmit gadus un līdz šim nekādu problēmu nav bijis". Uzņēmējs pieļāva iespēju, ka notikušais saistīts ar konkurentu aktivitātēm, jo kaimiņvalstī saasinājusies cīņa par pasūtījumiem.

Zivju miltu piegādes aizliegums kļuvis par būtisku triecienu kompānijai, jo tā uz Baltkrieviju eksportē aptuveni 50% saražotā. Tāpat zivju milti tiek pārdoti Polijā, Čehijā un Ukrainā. Latvijā tiek pārdota nebūtiska produkcijas daļa.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana