Ārzemju tirgos

Īrijā veiksmīgi norisinās Latvijas pārtikas ražotāju tirdzniecības misija

AgroPols
05.09.2014

No 3. līdz 4.septembrim Dublinā Latvijas vēstniecība Īrijā sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) organizē Latvijas pārtikas ražotāju tirdzniecības misiju, lai iepazīstinātu uzņēmējus ar tirgus iespējām Īrijā.

3.septembrī notika LIAA prezentācijas pasākums potenciālajiem sadarbības partneriem. Pasākumu atklāja Latvijas vēstnieks Īrijā Dr. Gints Apals, kas uzsvēra, ka pārtikas ražotāju tirdzniecības misija ir ne tikai liela iespēja uzņēmējiem apgūt jaunu tirgu, bet arī pakāpiens uz ciešāku ekonomisko sadarbību un tirdzniecību. Vēstnieks arī atgādināja, ka Īrijā gandrīz 400 000 iedzīvotāju šobrīd ir ieceļotāji no Centrālās un Austrumeiropas valstīm, kas ir gan nozīmīgs tirgus sektors, gan kam ir pazīstama un pievilcīga Latvijas pārtikas ražotāju produkcija.

LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Andris Pārups klātesošos iepazīstināja ar pārskatu par Latvijas ekonomiku un tautsaimniecības sektoriem, sadarbības iespējām dažādās pārtikas ražošanas nozarēs un potenciālajiem eksporta virzieniem.

Uzņēmēju kontaktbiržā Latvijas pārtikas ražotāju uzņēmumiem SIA "Latvijas piens",

AS "Smiltenes piens", SIA "Lāči", SIA "Aloja-Starkelsen" un SIA "Piejūra" bija iespēja ar savu produkciju iepazīstināt Īrijas lielākās mazumtirdzniecības veikalu tīkla "The Dunnes Stores" Iepirkuma departamenta vadību, veikalu tīkla "TESCO Ireland" Piena produktu iepirkumu vadību, etniskās pārtikas "Lituanica LTD" un latviešu un baltiešu pārtikas produktu veikala "Bite" vadītājiem, kā arī etniskās pārtikas vairumtirgotāju Īrijā kompānijas "Maxela LTD" pārstāvi. Latvijas ražotāju piedāvātā produkcija radīja pozitīvu iespaidu ne tikai ar savu kvalitāti, bet arī ar oriģinalitāti.

4.septembrī Latvijas pārtikas ražotāju un LIAA delegācija apmeklē Īrijas lielāko "The Dunnes Stores" veikalu un vispelnošāko "TESCO" ķēdes veikalu, tiekoties ar veikalu direktoriem un iepazīstoties ar piedāvātās produkcijas klāstu šajos veikalu tīklos, kā arī ar iespējām tajos tirgot Latvijas uzņēmumu produkciju.

Latviešu uzņēmēji arī iepazinās ar pārtikas preču piedāvājumu veikalu tīkla "Lituanica LTD" un "Polo Food" veikalos, apmeklēja veikalu "Bite", kā arī "Lituanica LTD" un "Maxela LTD" vairumtirdzniecības bāzes. Uzņēmēji tikās ar vietējo latviešu uzņēmēju Signi Ozolkāju, kas atvērusi jau vairākus restorānus Droghedas pilsētā, un latviešu uzņēmuma "Four Grains" pārstāvjiem, kas ražo latviešu maizes tradīcijām atbilstošu rupjmaizi un citus izstrādājumus, kas gūst aizvien lielāku patērētāju atsaucību.

Vēstniecība pauž pārliecību par tirdzniecības misijas sekmēm un cer, ka tās rezultātā aizvien vairāk Latvijas produktu būs atrodami Īrijas pārtikas veikalu plauktos. Tas radītu iespējas ikdienā tos baudīt gan vairāk nekā 25 000 lielajai tautiešu kopienai, gan pārējai Īrijas sabiedrībai, vienlaikus paverot jaunas eksporta iespējas arī Latvijas uzņēmumiem.

Foto pieejami:https://www.flickr.com/photos/latvianmfa/sets/72157622090944709/with/15134522921/

Informāciju sagatavoja Latvijas Republikas vēstniecība Īrijā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana