Ārzemju tirgos

Latvijas pienrūpnieki Vitebskā vienojas par plašāku sadarbību

AgroPols
11.09.2014

10. septembrī Vitebskā norisinājās Latvijas pienrūpnieku sarunas ar apgabala administrācijas un nozīmīgāko ražošanas uzņēmumu pārstāvjiem, lai rastu iespējas palielināt Latvijas piena produktu eksportu uz Baltkrieviju, kā arī lai paplašinātu sadarbību ar Baltkrievijas piena pārstrādes uzņēmumiem. Sarunās piedalījās uzņēmumu a/s "Jaunpils pienotava", a/s "Smiltenes piens", SIA "Jēkabpils piena kombināts", SIA "Latvijas piens", a/s "Limbažu siers", Latvijas Centrālās Piensaimnieku Savienības pārstāvji, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Baltkrievijā vadītājs Georgijs Vojevoda, kā arī Latvijas Republikas konsulāta Vitebskā vadītāja Dagnija Lāce-Ate.

Piensaimnieku vizīte Vitebskas apgabalā tika organizēta saskaņā ar zemkopības ministra Jāņa Dūklava vadītās delegācijas vizītē Baltkrievijā panākto vienošanos.

Vitebskas apgabala piena pārstrādes nozares pārstāvji piedāvāja Latvijas pienrūpniekiem izskatīt iespējas tālāk paplašināt sadarbību piena pārstrādes jomā.

Latvijas uzņēmēji, saņemot piedāvājumus, gatavi tos izvērtēt no komerciālā viedokļa. Abas puses pauda gatavību turpināt konstruktīvu sadarbību.

Konsulāts Vitebskā sadarbībā ar LIAA pārstāvniecību Baltkrievijā turpmāk sniegs atbalstu tālāko sarunu organizēšanā.

Informāciju sagatavoja Latvijas Republikas konsulāts Vitebskā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana