Ārzemju tirgos

"Food Union" iegādājas "Premia Foods" un paplašina biznesu Igaunijā, Lietuvā un Krievijā

Linda Mežgaile, Food Union
06.10.2014

Food Union akcionārs Andrejs Beshmeļņickis 6.oktobrī parakstīja vienošanos par Premia Foods saldējuma un saldēto produktu biznesa iegādi. Darījuma mērķis ir būtiski paplašināt biznesu Baltijas valstīs un Krievijā un apvienot vadošos reģionālos saldējuma zīmolus Food Union grupā. Noslēdzot šo darījumu, Food Union kļūst par vadošo saldējuma ražotāju Baltijas reģionā. Food Union darbības fokuss arī turpmāk būs inovācijas, ražošanas izcilība un degsme izstrādāt jaunas garšas atbilstoši patērētāju gaumei.

"Mēs priecājamies uzņemt vienu no Igaunijas pārtikas industrijas līderiem - Premia Foods - Food Union grupā. Premia Foods komanda ir profesionāla un ar lielu pieredzi saldējuma ražošanā, kā arī Premia ir ļoti spēcīgs un vērtīgs Baltijas zīmols, kuru mēs turpināsim attīstīt. Premia Foods sniegs jaunas iespējas mūsu nepārtrauktajai attīstībai un inovācijām plašā un dažādā saldējumu portfelī," skaidro Food Union akcionārs Andrejs Beshmeļņickis.

"Šis ir būtisks notikums visiem saldējuma faniem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Mēs vēlamies radīt jaunus, izcilus produktus, kas turpinās priecēt Baltijas valstu iedzīvotājus. Mūsu mērķis ir pacelt Baltijas saldējuma ražošanas un baudīšanas kultūru pavisam jaunā līmenī," piebilst Andrejs Beshmeļņickis.

AS Premia Foods ir publiska akciju sabiedrība, kas ir kotēta NASDAQ OMX Tallinas biržā. Darījumā tiek pārdoti divi no trim AS Premia Foods biznesa virzieniem (ieskaitot AB Premia KPC (Lietuva), AS Premia TKH (Igaunija), AS Premia FFL (Latvija) un OOO Hladokombinat No1 (Krievija)), kas kopā veido pusi no uzņēmuma apgrozījuma. Darījuma apmērs ir 27,1 miljons eiro. Darījumu vēl jāapstiprina Premia Foods ārkārtas akcionāru pilnsapulcē, kas notiks trīs nedēļas pēc 6.oktobra, un Konkurences padomē Latvijā.

Pēc Premia Foods akcionāru apstiprinājuma šā uzņēmuma vadība saglabās savus amatus, kā arī turpinās aktīvi piedalīties Baltijas saldējuma un saldēto produktu biznesa ikdienas darbā. Pēc darījuma Premia zīmols un pārējie Premia Foods sadējuma un saldēto produktu zīmoli pāries Andreja Beshmeļņicka īpašumā. Premia Foods ražotne Tallinā turpinās darbu un visi darbinieki saglabās amatus.

Andrejs Beshmeļņickis ir ukraiņu izcelsmes globālās pārtikas industrijas uzņēmējs. 2011.gadā Andrejs Beshmeļņickis iegādājās divus lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā - AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens - un apvienoja tos Food Union grupā. Tagad šai grupai pievienojas AS Premia Foods.

Par Food Union:

Food Union ir apvienotais AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens uzņēmuma nosaukums, kas atspoguļo jaunu darbības filozofiju un vērtības, kuru pamatā ir jaunrade, radoša pieeja produktu izstrādē, vēlme pastāvīgi meklēt jaunas idejas un izvirzīt ambiciozus plānus.

Food Union šobrīd kopumā ir vairāk nekā 800 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. Food Union ražotnes iepērk pienu no 1000 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

Vairāk par Food Union: www.foodunion.lv

Sekojiet Food Union ziņām: www.twitter.com/FoodUnion; www.facebook.com/FoodUnion

Par AS Premia Foods:

AS Premia Foods ir lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā (40% tirgus daļa) un lielākais saldēto produktu tirgotājs Baltijā. Premia Foods modernajā ražotnē (atvērta 1999.gadā) Tallinā strādā 450 darbinieku. Latvijā pieejami vairāki desmiti Premia Foods ražoto saldējumu veidi, pazīstamākie saldējuma zīmoli ir Klasika, Premia, Bravo un citi.

ĄS "Premia Foods" akcijas tiek kotētas NASDAQ OMX pamatsarakstā Tallinas biržā no 2010. gada 5.maija.

Vairāk par Premia Foods: www.premia.lv

Food Union

x

Paroles atgadināšana