Ārzemju tirgos

Latvijas kopstends Zaļajā nedēļā Berlīnē gatavs sākt darbu

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
14.01.2015

Trešdien, 14.janvārī tiek noslēgts darbs pie stenda būvniecības Vācijas izstādē- gadatirgū „Zaļā nedēļa” jeb „Grune Woche” Berlīnē, kurā šogad Latvija startēs kā partnervalsts. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz Latvijas stends būs 650 kv.m.liels.

Stendā ir ieradušies dalībnieki, lai veiktu sagatavošanās darbus un jau rīt plašais un skaistais Latvijas stends kļūtu gatavs uzņemt viesus, apmeklētājus un delegācijas, radot tiem latviskās identitātes sajūtu Vācijā.

Kā katru gadu, arī šogad par Latvijas kopstenda ierīkošanu un māksliniecisko izpildījumu atbild un veido Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts, bet par stenda būvniecības darbiem gādāja izstāžu stendu būvniecības uzņēmums SIA „Lateca”.

„Pateicoties ilgstošai un ciešai sadarbībai ar Zaļās nedēļas organizatoriem, mūsu pašu uzkrātajai pieredzei, kopā ar būvniekiem esam paveikuši lielu darbu neticami īsā laikā, izveidojuši detaļās sarežģītu un iesaistīto partneru diezgan atšķirīgās vēlmēs apvienotu Latvijas kopstendu”, ar gandarījumu atzīst šī stenda tehniskā direktore un starptautisko izstāžu projekta vadītāja Dr.oec. Daina Saktiņa.

Jau šodien izstādes ietvaros notiek vairākas preses konferences, kuras tiek organizētas sadarbībā ar iesaitīto pušu organizatoriem. To laikā mediju pārstāvji iepazīsies gan ar mūsu valsti, gan Latvijas stendā plānotajām aktivitātēm.

Izstāde - gadatirgus „Zaļā nedēļa” ik gadus notiek Vācijas pilsētā Berlīnē 10 dienu garumā. Izstāde šogad ilgst no 16.-25.janvārim un pulcē visas pasaules valstu lauksamniecības un pārtikas ražotājus, ļaujot izstādes apmeklētājiem izjust, izgaršot un iepazīt to nacionālos labumus. Latviju pārstāvēs vairāk kā 100 iestāžu un uzņēmumu produkti, kas piedāvās visdažādākās aktivitātes, lai iepazītu Latviju, kura startē ar devīzi „Baudi nesteidzoties”.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana