Ārzemju tirgos

Zaļajā nedēļā Berlīnē piedalās vairāk nekā 100 Latvijas uzņēmumu

Ilze Vabole, AgroPols
16.01.2015

Ceturtdien, 15. janvārī, Berlīnē (Vācijā) atklāta Starptautiskā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstāde "Zaļā nedēļa", informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Latvija 2015.gadā ir šīs izstādes partnervalsts. Šā gada Berlīnes "Zaļajā nedēļā" piedalās vairāk nekā simts Latvijas uzņēmumu, saimniecību un organizāciju, kas plaši pārstāv gan Latvijas pārtikas produktu ražošanu, gan tūrismu un mežsaimniecību.

"Esmu gandarīts, ka izstādē ir plaši pārstāvēti visdažādākie Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumi. Ir ļoti svarīgi tik lielā starptautiskā auditorijā - Berlīnes izstādē "Zaļā nedēļa" - demonstrēt Latvijā ražotās daudzveidīgās un kvalitatīvās pārtikas produkcijas un koksnes izstrādājumu plašo klāstu. Pateicoties gudrai un ilgtspējīgai lauksaimniecībai, veiksmīgai meža un zivsaimniecības nozaru politikai un darbībai, gala patērētāji no Latvijas ražotājiem saņem kvalitatīvus produktus," uzsvēra zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

"Latvijai kā Berlīnes "Zaļās nedēļas" partnervalstij izstādes laikā ir pievērsta īpaša uzmanība. Izstāde "Zaļā nedēļa" Latvijai ir laba iespēja turpināt iepazīstināt pasauli ar mūsu valstī ražoto pārtikas produkciju un atpūtas iespējām laukos, demonstrēt plašai starptautiskai publikai, ka Latvija ir skaista un viesmīlīga zeme," atklājot izstādi, sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Izstāde "Zaļā nedēļa"  (“Internationale Grüne Woche Berlin” ) Berlīnē ir pasaules lielākā un nozīmīgākā lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstāde, šogad tā notiek no 16. līdz 25.janvārim. Izstādi "Zaļā nedēļa" 2014.gadā kopumā apmeklēja gandrīz pusmiljons interesentu. "Zaļās nedēļas" laikā Berlīnē notiek daudzi politiski un profesionāli starptautiski pasākumi ministru un nozaru ekspertu līmenī. Berlīnes "Zaļajai nedēļai" 2015.gadā ir 80. jubileja. Savukārt Latvija 2015.gadā "Zaļajā nedēļā" ar savu stendu piedalās jau 20. reizi.

Šajā Latvijai nozīmīgajā pasākumā piedalās arī Lauksaimnieku organizāciju darbības padomes (LOSP) valdes pārstāvji, informēja LOSP sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Garkalne. 

LOSP valdes locekļi piedalīsies starptautiskajā  pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādē - gadatirgū "Zaļā nedēļa - 2015" Vācijā, lai veicinātu Latvijas sadarbību starp dažādām Eiropas un pasaules valstīm, ņemot dalību oficiālās tikšanās ar Vācijas pārstāvjiem, pieņemšanas pasākumos un starpvalstu organizāciju tikšanās. Tā kā LOSP valde pārstāv dažādas lauksaimniecības nozares, tas ļaus vēl efektīvāk iesaistīties un koordinēt Latvijas stenda sadaļas: „ Dārzs un drava”, „Pļava”, „Amatniecība”, „Ēdināšana un tūrisms”, „ Zivju sēta” un „Mežs” . Dažādo nozaru pārstāvniecība veicinās arī elastīgu rīcību izstādes laikā no Latvijas delegācijas puses starpvalstu organizāciju tikšanās laikā, mums tik sevišķi nozīmīgā brīdī, kad gan cūkkopība, gan piena lopkopība izmisīgi meklē papildus noieta tirgus.

 Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes loceklis Andrejs Vītoliņš (Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs): „Stādu audzētāju biedrība šo pasākumu vēlējās apmeklēt jau vairākus gadus, bet vienmēr atturēja tas, ka braucieni ir finansiāli dārgi. Šoreiz mēs tikai noskatīsimies, ar domu, ka vēlamies šajā pasākumā piedalīties nākamajos gados. Kaut arī tādas ES dārzkopības lielvalstis, kā Vācija, Dānija un citas eksportē produkciju pie mums, tomēr uz izstādi brauc tās valstis, kas ir interesantas mums, uz kurieni mēs varētu eksportēt savu produkciju. Piedalīšanās izstādē ir arī prestiža jautājums, jo citu valstu pārstāvji var redzēt, ka mums ir ko piedāvāt ziemeļvalstu tirgum.”

 Latvijas produkcija savu popularitāti gadu garumā ir pierādījusi ar pārtikas daudzveidību, oriģinalitāti, drošību, veselīgumu, garšu un kvalitāti. Latvijas stendā caur lauku viensētas prizmu - ar degustācijām, demonstrācijām prezentēs produkciju no dārziem, laukiem, pļavām, Baltijas jūras, kā arī popularizēs lauku tūrismu. Projekta ietvaros Latvijas stenda tūrisma sadaļā tiks prezentēti vairāki izdevumi, kā, piemēram, velokarte "Baltijas valstis" vācu un angļu valodā, kā arī brošūra "Latviešu virtuve" vācu un angļu valodā.  

Pakalpojums tiks finansēts no Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam atbalsta pasākuma „Tūrisma aktivitāšu veicināšana”, un no Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.-2013.gadam prioritārā virziena „Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas” līdzekļiem.

Vairāk informācijas šeit: http://ec.europa.eu/agriculture/rurdev/index_lv.htm

AgroPols

x

Paroles atgadināšana