Ārzemju tirgos

Latvijas ražotāji piedalās lielākajā privāto preču zīmju ražotāju izstādē Eiropā

Egita Aizsilniece-Ibema, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības vadītāja Nīderlandē, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIIA)
19.05.2015

Latvijas pārtikas un dzērienu ražotāji piedalās Eiropas nozīmīgākajā privāto preču zīmju izstādē "World of Private Label 2015". Izstāde norisinās divas dienas - 19. un 20.maijā, Amsterdamā (Nīderlandē).

Šogad izstādē piedalās rekordliels skaits ražotāju un organizāciju no Latvijas. Savu produkciju privāto preču zīmju iepircējiem piedāvās 23 uzņēmumi no Latvijas.

Lielākā daļa no Latvijas dalībniekiem pārstāv Zivrūpniecības nozari (10 uzņēmumi un organizācijas: AS Brīvais Vilnis, SIA Banga Ltd, Gamma-A Ltd, SIA Jaunkrasts, Karavela Ltd, LSEZ SIA Kolumbija Ltd, Piejūra Ltd, SIA Sabiedrība IMS, SIA AV Food, Latvijas Zivrūpnieku savienība) un ražotāji no citām nozarēm: SIA Aloja-Starkelsen (kartupeļu ciete un garšvielas), AS Balticovo (olas), CIDO Grupa Ltd (sulas), Dimdini Ltd (kāposti), Dobeles Dzirnavnieks (maize un konditorejas izstrādājumi), Latvijas Piens (piena produkti), Rēzeknes gaļas kombināts (gaļa un izstrādājumi), SIA Maiznīca Flora (konditoreja), Milda KM Ltd (mērces), Pernes L (Kulinārijas izstrādājumi, uzkodas), SITNO Ltd (saimniecības preces) un Venden Mineral Water (minerālūdens).

14 ražotāji no pārtikas industrijas izturēja atlasi piedāvāt savu produkciju Latvijas nacionālajā stendā, kuru organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Šis ir viens no lielākajiem Latvijas kopējiem stendiem ar plašu uzņēmumu pārstāvību, tāpēc šogad īpaši tika domāts par to, kā izcelt, un parādīt Latvijas ražotāju pievilcību un gūt papildus atpazīstamību.

Izstādi un Latvijas stendu apmeklēs arī Latvijas vēstnieks Nīderlandē Māris Klišāns, atklājot Latvijas vēstniecības Nīderlandē organizēto pieņemšanu Latvijas paviljonā.

"World of Private Label" ir viena no Eiropas nozīmīgākajām izstādēm privāto preču zīmju (private label) sektorā, kur jau gandrīz 30. gadu pēc kārtas ražotāji tiekas ar mazumtirgotājiem no visas pasaules, piedāvājot savu produkciju. Šogad izstādē būs 4000 stendi, to apmeklēs 10 000 apmeklētāju, kas galvenokārt ir iepircēji no 100 valstīm. Izstādi organizē "Private Label" ražotāju asociācija, kas ir lielākā šāda veida organizācija visā pasaulē, dibināta 1979.gadā, tai ir 4500 biedri.

Latvijas uzņēmēju dalība izstādē tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta "Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas" ietvaros.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIIA)

x

Paroles atgadināšana