Ārzemju tirgos

Par 18,5% pieaug "Spilvas" eksporta apjoms

Andris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
22.12.2015

Pateicoties ražošanai Čehijas tirgum un eksporta izaugsmei Igaunijā, Lielbritānijā un citās Eiropas Savienības valstīs, "Spilvas" kopējais eksporta apjoms 2015. gada 11 mēnešos (janvāris - novembris) pieaudzis par 18,5%, salīdzinot ar to pašu laika posmu iepriekšējā gadā.

Šā gada sākumā "Spilvas" ražotnē tika uzsākta majonēzes ražošana Čehijas tirgum, un jau gada 11 mēnešos Čehija kļuvusi par lielāko "Spilvā" ražotās produkcijas noieta tirgu ārpus Latvijas. Otrs lielākais uzņēmuma produkcijas tirgus ārzemēs ir Igaunija, kur "Spilvas" produkcijas pārdošanas apjoma pieaugums veido 6,5%.

"Straujāk augošais no līdzšinējiem eksporta tirgiem ir Lielbritānija, kur pieaugums veido 148,8%. Iepriekšējā gada šajā pašā laika posmā Lielbritānija bija sestais lielākais "Spilvas" eksporta tirgus. Tagad eksports uz Lielbritāniju ieņem ceturto vietu, apsteidzot pat "Spilvas" tradicionālos noieta tirgus - Lietuvu, Somiju un Zviedriju," informē "Spilvas" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

Citi straujāk augošie "Spilvas" eksporta tirgi ir Dānija (+15,9%) un Īrija (+7,3%).

2015. gadā "Spilvas" produkcija ārpus Latvijas ir pārdota tādās valstīs kā Čehija, Dānija, Igaunija, Īrija, Izraēla, Krievija, Lielbritānija, Lietuva, Norvēģija, Somija, Ukraina, Ungārija, Zviedrija.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums “Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.

2015.gadā ir uzsākta "Orkla" grupā ietilpstošo uzņēmumu "Spilva" un "Gutta" apvienošana, nākamajā gadā ieviešot kopēju juridisko nosaukumu – "Orkla Foods Latvija". Apvienošanas gaitā tiek centralizētas abu uzņēmumu vadības funkcijas, saglabājot un attīstot abus zīmolus un abas ražotnes - "Spilvas" ražotni Babītes novada Spilvē un "Gutta" ražotni Ķekavas novada Valdlaučos.

SIA "Orkla Foods Latvija"

x

Paroles atgadināšana