Ārzemju tirgos

"Food Union" iegādājas Norvēģijas trešo lielāko saldējuma ražotāju

Linda Mežgaile, Food Union
06.04.2016

Latvijas lielākais piena pārstrādātājs un vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs Food Union ir parakstījis iegādes līgumu ar Norvēģijas trešo lielāko saldējuma ražotāju Isbjørn Is, tādējādi nostiprinot savu klātbūtni un saldējuma tirgus pozīcijas Ziemeļvalstīs, kas ir daļa no Food Union grupas stratēģiskā izaugsmes plāna. Food Union uzņēmumu grupā jau ietilpst seši uzņēmumi: Rīgas piena kombināts, Rīgas piensaimnieks un Valmieras piens Latvijā, Premia Igaunijā, Premier Is Dānijā un Isbjørn Is Norvēģijā.

"Isbjørn Is ir tradicionāls Norvēģijas saldējuma ražotājs, kurš lepojas ar vairāk nekā 50 gados izstrādātām saldējuma ražošanas tradīcijām un Norvēģijā iecienītiem produktu zīmoliem. Food Union stratēģija ir augt caur investīcijām spēcīgu vietējo zīmolu attīstībā, neatkarīgi vai tā ir Latvija, Igaunija, Dānija vai Norvēģija. Mēs saredzam potenciālu Isbjørn Is izaugsmei Norvēģijā un pie tā arī strādāsim," skaidro Food Union dibinātājs un īpašnieks Andrejs Beshmeļņickis.

Isbjørn Is ražo un piegādā dažādus saldējuma un saldēto desertu produktus visā Norvēģijā, koncentrējoties uz to tiešo pārdošanu, kā arī pārtikas veikalu ķēdēm visā valstī.

"Food Union ir īpašnieks, kuru meklējām - tāds, kurš var pacelt mūsu uzņēmējdarbību jaunā līmenī. Mēs esam ļoti priecīgi, ka atradām investoru, kurš saldējuma ražošanu izvirza par prioritāti un pārzina šo tirgu. Mēs esam pārliecināti, ka mūs gaida pozitīva attīstība, kas balstīta uz mūsu vairāk nekā 50 gadu laikā veidoto kolektīvu un uzņēmumu," norāda Bjorns Eiriks Lone, Isbjørn Is ražotnes vadītājs, un Bjorna Lones, kurš 1962.gadā dibināja šo uzņēmumu, dēls.

"Isbjørn Is iegādes līgums ir parakstīts un darījums pilnībā tiks noslēgts tuvāko mēnešu laikā. Sekojot tam, uzņēmumā noritēs paplašināšanas darbi, lai efektivizētu ražotnes darbību un apvienotu ražotni, produkcijas noliktavu un biroju. Ražošanas paplašināšana tiks pabeigta līdz 2016.gada beigām, savukārt pirmos uzlabojumus produktu sortimentā pircēji sagaidīs uz nākamā gada vasaras sezonu," papildina Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union) valdes priekšsēdētājs.

Isbjørn Is ir trešais lielākais saldējuma ražotājs Norvēģijā. Uzņēmums atrodas Askejā pie Bergenas, tas dibināts 1962.gadā. Isbjørn Is apgrozījums pērn bija EUR 17,5 miljoni (NOK 165 miljoni). Līdz šim tas piederēja četriem brāļiem, dibinātāja Bjorna Lones dēliem. Līdz ar iegādes līguma parakstīšanu, Food Union ir kļuvis par 100% Isbjørn Is īpašnieku. Iegādes darījuma apmērs netiks atklāts

Par Food Union

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums un vadošais pārtikas un dzērienu ražotājs Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa Baltijā un Ziemeļvalstīs apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā - AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un SIA Rīgas piensaimnieks, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - Premia, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā - Premier Is, un trešo lielāko saldējuma ražotāju Norvēģijā - Isbjørn Is.

Food Union

x

Paroles atgadināšana