Ārzemju tirgos

"Rāmkalnu" sukādēm apbalvojums Ķīnas izstādē "Sial China 2016"

AgroPols
09.05.2016

Pārtikas ražotājs "Rāmkalni" par produktu "Sukāžu Asorti" saņēmis Inovatīva produkta apbalvojumu Šanhajā (Ķīnā) notiekošajā starptautiskajā pārtikas izstādē "SIAL CHINA 2016".

Rāmkalni izstādē piedalās ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu, piedaloties LIAA organizētajā nacionālajā stendā.

Nozīmīgais apbalvojums ir saņemts par sukādēm Doypack iepakojumā. Tas īpaši aizsargā produktu un palīdz vēl labāk saglabāt produkta labās īpašības. Tam nepiekļūst saules gaisma un nav tik jūtīgs pret temperatūras svārstībām, kas ir svarīgs priekšnoteikums eksporta tirgiem, lai produkts gala patērētajam jebkurā pasaules daļā ir tāds pats kā patērētājam Latvijā. Latvijā sukādes šādā iepakojumā vēl nav nopērkamas.

"Atzinība izstādē mums ir īpaši nozīmīga, jo saskatām Ķīnā lielu potenciālu", gandarīts par saņemto apbalvojumu ir "Rāmkalnu" īpašnieks Viktors Grūtups. "Mums ir patiess prieks, ka arī pircējiem tur mūsu produkts patīk un šķiet labs. Jau šobrīd mums Ķīnā ir vairāki nozīmīgi kontakti un intensīvi strādājam pie jaunu sadarbības partneru meklēšanas." Grūtups atklāja, ka cieši tiek strādāts arī ar Ķīnas vēstniecību Latvijā: "Nav šaubu, ka ieguldītais darbs atmaksāsies un mūsu ogas vēl un vēl vairāk ceļos austrumu virzienā."

Rāmkalnu produktu grozā ir sukādes, pastilas, sīrupi un sulas, kā arī jaunumi - dabīgās limonādes un sukādes šokolādē. Tiek ražoti arī pelmeņi, saldējums, kūpinājumi, konditorejas un kulinārijas izstrādājumi.

"SIAL China" ir Ķīnas vadošā pārtikas un dzērienu izstāde, kura katru gadu norisinās vienā no lielākajām Ķīnas pilsētām Šanhajā. Tā notiek no 5.maija līdz 7.maijam. Šogad izstādi apmeklēja 66 tūkstoši profesionālo apmeklētāju, kā arī piedalījās 2 900 dalībnieki no visas pasaules.

LIAA organizētajā nacionālajā stendā izstādē piedalās 11 uzņēmumi: SIA Kainaiži, AS Limbažu Siers, SIA Piejūra, SIA Baltic Dairy Board, SIA "Lāči", LSEZ SIA"Kolumbija Ltd", SIA "PURE CHOCOLATE", SIA "PREMIUM CHOCOLATE", SIA Cannelle Bakery, SIA "Banga LTD" un SIA "Rāmkalni Nordeco".

Informāciju sagatavoja Uldis Janušs, "Rāmkalni" mārketinga projektu vadītājs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana