Latvijas tirgos

"Valmieras piens" plāno paaugstināt piena iepirkuma cenu

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
25.09.2009

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Valmieras piens" nākamajā mēnesī plāno paaugstināt piena iepirkuma cenu un pieaugums plānots līdz 10%, informēja "Valmieras piens" mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu speciāliste Lija Ozoliņa.

Uzņēmuma pārstāve skaidro, ka šāds lēmums tiek pieņemts, reaģējot uz eksporta tirgu pakāpenisku "atkopšanos" tieši pilnpiena pulvera sektorā, tāpat uzņēmums cer nostiprināt ilglaicīgu sadarbību ar pašmāju izejvielas piegādātājiem un vismaz daļēji novērst Latvijas zemnieku saimniecībās saražotā piena aizplūšanu ārpus Latvijas.

"Protams, pastāv bažas, ka strauja cenas augšupeja varētu beigties līdzīgi kā pirms gada, kad tā beidzās ar tirgus sabrukumu, jo piena produktu pircēji priekšroku sāka dot aizvietotājiem," sacīja "Valmieras piena" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis. "Jācer, ka ne zemnieki, ne citi tirgus spēlētāji neieslīgs eiforijā un tirgū neveidosies "neloģiskas" cenas, bet gan tādas, kas visiem piena ražošanas, pārstrādes un tirdzniecības procesā iesaistītajiem nodrošinās normālā biznesa praksē pieņemto peļņas līmeni un pietiekamu gan pašu, gan aizņemtā kapitāla atdevi."

Pilnpiena pulvera eksporta tirgos pamazām sākas augšupeja, kas ļauj cerēt uz ilglaicīgu sadarbību arī pārdošanas jomā. Pilnpiena pulvera eksports pēdējo trīs mēnešu laikā "Valmieras pienam" palielinājies uz pusi, un savulaik tieši eksporta apstāšanās bija viens no iemesliem piena iepirkuma cenu samazināšanai.

Savukārt AS "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimševiča norāda, ka "Rīgas piena kombināts", lemjot par piena iepirkumu cenu paaugstināšanu vadīsies pēc situācijas tirgū. Viņa atzina, ka nekur Eiropā piena iepirkuma cenas pašlaik netiek paaugstinātas, tomēr Latvijā tās kaut nedaudz paaugstinās.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana