Latvijas tirgos

Ābolu festivāls


17.10.2009, pie tirdzniecības centra "Spice"

No 17. līdz 18. oktobrim pie tirdzniecības centra "Spice" Latvijas Augļkopju asociācija organizē ābolu festivālu. Tā ietvaros gan lieli, gan mazi varēs nogaršot veselīgus un gardus dažādu šķirņu ābolus, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos un atrakcijās, kā arī uzzināt daudz jauna par āboliem.

Tieši oktobra vidū āboli ceļos uz Rīgu, lai ne tikai palutinātu gardēžus, bet arī sniegtu tik būtisko vitamīnu devu ziemai. Pie t/c "Spice" visiem būs iespēja iepazīties satikties ar vairāk kā 40 ābolu audzētājiem un degustēt šī gada ražu.

Pasākuma organizatori būs parūpējušies, lai būtu interesanti gan lieliem, gan maziem. Šis festivāls ir pasākums visai ģimenei - te pieaugušie un bērni varēs izdejoties mūzikas pavadībā, piedalīties dažādās atrakcijās, konkursos un radošajās darbnīcās, kuru galvenā tēma, protams, būs āboli.

Abu dienu garumā apmeklētājus izklaidēs pasākuma vadītāji Lauris Aleksejevs un Rolands Pētersons. Muzikālo pavadījumu nodrošinās Normunds Rutulis, kā arī grupas Poppy un Double Faced Eels.

Lai parūpētos rudenī par savu veselību nav jāizdod daudz naudas! Uzņemt organismam nepieciešamās vērtīgās vielas var, apēdot dienā vismaz piecus ābolus ar visu mizu.

Rudenī āboliem jābūt neatņemamai maltītes sastāvdaļai, gluži kā zemenēm vasarā. Kādēļ? Uztura speciāliste Natālija Petruhina: "Āboli satur vairāk nekā 30 vitamīnu un mikroelementu. Piemēram, to sastāvā ir kālijs, fosfors, magnijs un dzelzs. Visi šie labumi slēpjas gan mizā, gan pašā ābolā. Īpaši svarīgi tas ir daiļā dzimuma pārstāvēm - 85% ābola sastāv no ūdens un vienā auglī ir tikai vidēji 60 kilokalorijas. Āboli satur balastvielas, kas pozitīvi ietekmē zarnu trakta darbību un var veicināt svara samazināšanos, un noder gremošanas trakta slimību profilaksei. Visām mammām, kuru atvases sūdzas par rudens nogurumu, bērniem jāpiedāvā āboli. To sastāvā esošais augļu cukurs ātri palielina enerģijas līmeni. Āboli satur daudz bioloģiski aktīvās vielas, kas pozitīvi ietekmē veselību."

Pēc vitamīniem ziemai aicinām doties nevis uz aptieku, bet gan 17. un 18.oktobrī uz Ābolu festivālu. Pasākuma moto ir: "Kas augļus un ogas vairāk ēd, to dzīvē nekad nepārspēt!".



Atbildīgais
Latvijas Augļkopju asociācija

Izziņas
Māra Rudzāte, Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja

Tālr. 29407075

e-pasts: rudzate@gmail.com, laas@laas.lv

Latvijas Augļkopju asociācija

x

Paroles atgadināšana