Latvijas tirgos

Jauni praktiski valsts soļi pārtikas eksporta uz Krieviju veicināšanai

Andris Bebrs, AgroPols
22.10.2009

Papildus jau par tradicionālu kļuvušai ar valsts atbalstu organizētai Latvijas pārtikas uzņēmēju līdzdalībai ikgadējā Maskavas pārtikas izstādē "World Food Moscow", valsts Zemkopības ministrijas personā sadarbībā ar Rīgas pašvaldību un uzņēmējiem izstrādās plānu Latvijā ražotu pārtikas produktu eksporta veicināšanai uz Maskavu. Vismaz uz šo pilsētu.


Jauni praktiski valsts soļi pārtikas eksporta uz Krieviju veicināšanai

Papildus jau par tradicionālu kļuvušai ar valsts atbalstu organizētai Latvijas pārtikas uzņēmēju līdzdalībai ikgadējā Maskavas pārtikas izstādē "World Food Moscow",  valsts Zemkopības ministrijas personā sadarbībā ar Rīgas pašvaldību un uzņēmējiem izstrādās plānu Latvijā ražotu pārtikas produktu eksporta veicināšanai uz Maskavu. Vismaz uz šo pilsētu.

Aģentūra LETA ziņo, ka piektdien, 23.oktobrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas valdes priekšsēdētājs Juris Jonaitis parakstījuši trīspusēju sadarbības līgumu, kas paredz kopīgi veidot un īstenot projektu "Pārtikas nozares klasteris eksporta veicināšanai".

Līgums tiks noslēgts, lai izstrādātu eksporta veicināšanas plānu Latvijā ražotu pārtikas produktu eksportam uz Maskavu, kā arī lai realizētu Latvijā ražotus pārtikas produktus Maskavas tirgū zem vienotas preču zīmes un veicinātu eksportējamo produktu atpazīstamību un noietu Maskavas tirgū.

Lai veiktu šos uzdevumus, paredzēts izveidot darba grupu, tajā iekļaujot Rīgas domes, Zemkopības ministrijas, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas un Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvjus.

Līgums paredz veikt esošās situācijas apzināšanu, iekļaujot tajā Maskavas pārtikas tirgus analīzi un Latvijas pārtikas eksporta novērtēšanu.

Plānots arī izstrādāt eksporta veicināšanas rīcības plānu. Tāpat līgumā noteikts, ka darba grupai jāizstrādā un jāsniedz rekomendācijas un priekšlikumi kā komersantiem, tā valsts institūcijām pārtikas produktu eksporta veicināšanai un paplašināšanai.


Saistītie raksti:
Krievijas inspektori pārbaudījuši 26 Latvijas dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu ražošanas uzņēmumus
http://www.agropols.lv/?menu=29&newsid=91928

Krievija trīs mēnešus pastiprināti kontrolēs Lietuvas piena pārstrādes uzņēmumu produkciju
http://www.agropols.lv/?menu=29&newsid=91846

Krievija atcels produkcijas importa aizliegumus 11 no 16 Lietuvas piena pārstrādes uzņēmumiem
http://www.agropols.lv/?menu=29&newsid=91826

AgroPols

x

Paroles atgadināšana