Latvijas tirgos

Aldara "Ziemassvētku alus tirgus tūre"

Laura Krastiņa, A/s "Aldaris"
02.12.2009

Piektdien, 4. decembra vakarā, a/s Aldaris Vecrīgā pirmo reizi Latvijā rīko "Ziemassvētku alus tirgus tūri". Tās ietvaros vairāk nekā 50 Aldara darbinieki uz 14 Vecpilsētas krodziņiem zirga ratos piegādās jaunāko no Aldara aliem - Ziemassvētku alu, kura izstrādē šogad vien ieguldīti 100 tūkstoši latu.


"Pērn bijām patīkami pārsteigti par Ziemassvētku alus popularitāti pie mums, tādēļ šogad nolēmām, ka tradīcija - Ziemassvētku laikā piedāvāt īpašu alus šķirni - Rīgā un visā Latvijā ir jāturpina! Piektdienas Ziemassvētku alus tirgus tūre ir draudzīgs sveiciens svētkos mūsu sadarbības partneriem," atzīst a/s Aldaris izpilddirektors Tomass Panteli (Thomas Panteli).


Aldara Ziemassvētku alus jau šobrīd pieejams visās lielākajās tirdzniecības vietās, un līdz pat decembra beigām to ikviens var iegādāties Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā, kur svētdien, 6. decembrī, pulkst. 13.00 ar Ziemassvētku alus koncertu visus priecēs grupa Karakums.


Pateicoties pievienotajām garšvielām un karamelizētajam iesalam, Aldara Ziemassvētku alum ir ļoti piesātināta garša un izteikts aromāts, kas atbilst tieši šim gada laikam un noskaņai. Lai to radītu, alum pagatavošanas procesā pievieno klāt muskatriekstus, kanēli, krustnagliņas, kardamonu, ingveru, medu, brūno cukuru, apelsīnu miziņas. Aldara Ziemassvētku alus ir ieteicams kā aperatīvs pirms svētku maltītes un ļoti labi sader kopā ar svētku ēdieniem.


Latvijā Ziemassvētku alus tradīcijas aizsākušās pavisam nesen, bet Eiropā tā pirmsākumi meklējami jau vikingu laikos, kad alu brūvēja par godu Ziemas saulgriežiem, turklāt tas bija stiprāks par tradicionālajiem aliem un to mēdza dzert karstu, lai sasildītos aukstajās ziemās.


A/s Aldaris dibināta 1865. gadā un ir lielākā alus darītava Latvijā, kā arī viena no lielākajām Baltijas valstīs. Aldaris ir Carlsberg Group uzņēmums. Aldara produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu, kas pārstāv piecas grupas - alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.

A/s "Aldaris"

x

Paroles atgadināšana