Latvijas tirgos

Decembrī pārdots par 2,5 % olu vairāk nekā pērn

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
26.01.2010

Pagājušā gada decembrī Latvijā pārdots par 2,5% vairāk olu nekā vietējā tirgū pērn, informē Ziemeļeiropas lielākais olu un olu produktu ražotājs AS „Balticovo”.

Ja 2008. gadā decembra mēnesī Latvijā tika pārdots 16,1 miljons olu, tad pagājušā gada decembrī – 16,5 miljoni olu.

Jaunajā AS „Balticovo” olu ražošanas un šķirošanas kompleksā, kuru atklāja pagājušā gada oktobrī, gadā tiks saražoti 500 miljoni olu.

„Šā brīža ekonomiskā situācija ir labvēlīgi ietekmējusi olu patēriņu Latvijā,” uzskata AS „Balticovo” valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. „Olas ir salīdzinoši lēts dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu avots un ērti izmantojama uzturviela – veselīga un pieejama.”

Pēc provizoriskām aplēsēm uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā ir 22,5 miljoni latu, kas ir par trīs miljoniem latu vairāk nekā pērn, kad kompānija apgrozīja 19,5 miljonus latu. Apgrozījums ir palielinājies par 13%.

Jau ziņots, ka apgrozījuma pieaugums sasniegts, par 2,5 reizēm pieaugot ražošanas apjomiem un ieejot dārgākos Eiropas tirgos, arvien mazāk izmantojot starpnieku pakalpojumus un arvien vairāk pārdodot olu produktus. Šogad AS „Balticovo” ražotnē plānots investēt trīs miljonus latu. Iecerēts pabeigt šķidro olu cehu, kā arī paplašināt vistu un jaunputnu novietnes.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana