Latvijas tirgos

Masļeņicas gadatirgus


13.02.2010, Rīgas Centrāltirgū

Sestdien un svētdien, 13. un 14. februārī, Rīgas Centrāltirgū notiks jautrs un krāšņs Masļeņicas gadatirgus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" mārketinga un komunikācijas vadītājs Sandris Točs.

Masļeņica ir pareizticīgo svinamā nedēļa, kuru atzīmē septiņas dienas pirms lielā gavēņa. Septiņas dienas rīb tamburīni, skan akordeoni, visi ģērbjas košās drēbēs. Tauta pavada apnikušo ziemu un sagaida ilgi gaidīto pavasari.

Gadatirgū ar savu produkciju piedalīsies vietējie zemnieki, amatnieki un mājražotāji. Šeit varēs nopirkt Ragaciema zivis, Daugmales Jāņa bišu medu, gardās zemnieku saimniecības "Apšenieki" putraimdesas, kūpinājumus no SIA "Brangi", īstu lauku maizi no zemnieku saimniecības "Jaunkalēji", nogaršot "Siera ražotnes" sierus, kā arī satikt vēl daudzus citus vietējos ražotājus.

Sestdienas tirgošanos uzmundrinās un par jautrību rūpēsies Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis. Viņš stāstīs par šo svētku tradīcijām, izspēlēs jautrus konkursus. Neiztikt arī bez tradicionālās pankūku ēšanas un Masļeņicas simbola - salmu lelles.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana