Latvijas tirgos

Dārzeņu audzētājs "Mārupe" zemkopības ministram prezentēs jauno gurķu ražu

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
08.03.2010

Trešdien, 10. martā, dārzeņu audzētājs SIA "Sabiedrība Mārupe" zemkopības ministram Jānim Dūklavam prezentēs jauno gurķu ražu, informēja sabiedrības "Mārupe" siltumnīcu kombināta vadītājs agronoms Jānis Bērziņš.


Dārzeņu audzētājs "Mārupe" zemkopības ministram prezentēs jauno gurķu ražuTrešdien, 10. martā, dārzeņu audzētājs SIA "Sabiedrība Mārupe" zemkopības ministram Jānim Dūklavam prezentēs jauno gurķu ražu,  informēja sabiedrības "Mārupe" siltumnīcu kombināta vadītājs agronoms Jānis Bērziņš.

"Ja nedēļas nogale būs saulaina, gurķi nobriedīs un varēsim pirmo ražu novākt un piegādāt vispirms savam ilggadējam sadarbības partnerim tirdzniecības tīklam "Rimi Latvia", bet vēlāk arī citām tirdzniecības vietām, jo esam dārzeņu audzētāju kooperatīva "Baltijas dārzeņi" biedri," sacīja Bērziņš.

Februārī vidējais gaismas daudzums bijis par 6% līdz 7% mazāks nekā pagājušajā gadā, tādēļ gurķi ar augšanu "nav steigušies". Savukārt lietuviešu kolēģiem šogad gaismas intensitāte bijusi par vienu ceturto daļu lielāka nekā pērn, norādīja Bērziņš.

Runājot par gurķu cenu, Bērziņš ir piesardzīgs, jo jārēķinās ar iedzīvotāju pirktspēju.

"Gurķi nevar ilgi stāvēt plauktā, tādēļ būs jāvēro, par kādu cenu gurķus varēs pārdot. Gurķi noteikti nebūs dārgāki kā pērn, bet arī īpaši lētāk tos nevarēsim pārdot," sacīja Bērziņš.

Tikšanās laikā ar zemkopības ministru plānots pārrunāt akcīzes nodokļa piemērošanu gāzei.

Agronoms stāsta, ka matemātika esot ļoti vienkārša: "Ja gāzei tiks piemērots akcīzes nodoklis, mūsu siltumnīcas nāksies slēgt. Viena no mūsu siltumnīcām ir viena hektāra platībā, un to apkalpo 12 līdz 13 cilvēki, kas nozīmē, ka viņi un viņu ģimenes paliks bez darba, valsts kasē neienāks nodokļi, jo mēs par saviem strādniekiem esam apzinīgi maksājuši valstij nodokļus. Mēs esam sagatavojuši aprēķinus par valsts ieguvumiem un zaudējumiem no mūsu uzņēmuma, piemērojot akcīzes nodokli gāzei. Ceram, ka izdosies pārliecināt valsts amatpersonas."

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana