Latvijas tirgos

AS "Balticovo" saņēmusi IFS un BRC sertifikātus

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
10.05.2010

AS "Balticovo" saņēmusi pasaulē atzītus pārtikas kvalitātes apliecinājumus - BRC un IFS sertifikātus.

BRC ir vispasaules standarts pārtikas produktiem, ko izsniedz Britu mazumtirgotāju konsorcijs (British Retail Consortium). Šis sertifikāts nepieciešams visām pārtikas produktu ražošanas kompānijām, kuras pārdod pārtikas produktus Lielbritānijā un no kurām britu pārtikas tirdzniecības tīkli prasa sniegt apliecinājumu par produkta nekaitīguma, kvalitātes un likumības prasību izpildi.

Savukārt IFS ir Starptautiskais pārtikas preču standarts (International Food Standard), ko izdod Vācijas un Francijas mazumtirgotāju asociācija. Šo sertifikātu saņem kompānijas, kuras ražo pārtikas produktus, un kuras pārbaudīs pārtikas produktu sfērā autorizēti auditori lai apliecinātu, ka uzņēmuma darbība atbilst pārtikas produktu drošības prasībām.

"Šie sertifikāti apstiprina lietotāju un mazumtirgotāju uzticību mūsu ražotā produkta drošumam, kvalitātei un likumībai," norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. "Tie apliecina, ka uzņēmums ir gatavs ilgtermiņa darbam starptautiskos tirgos, piedāvājot augstas kvalitātes produktus klientiem visā Eiropā. Šie sertifikāti ir augstākās raudzes kvalitātes apliecinājums spējai konkurēt ar drošāku un labāku produktu."

AS "Balticovo" eksportē 70% no visas saražotās produkcijas. Uzņēmumam ir piešķirti arī ISO 9001 un ISO 22000 sertifikāti.

Jau ziņots, ka AS "Balticovo" nesen saņēmis "Ilgtspējas indeksu", kas vienlaikus ir gan kvalitatīvs rādītājs par uzņēmuma stiprajām pusēm un starptautiski atzīts apliecinājumus tā korporatīvās atbildības līmenim, gan praktisks vadības rīks uzlabojumu identificēšanai. Pirmajā "Ilgtspējas indeksa" gadā Latvijas uzņēmumu vidējais ilgtspējas vērtējums ir 45,96%, kas ļāvis AS "Balticovo" kvalificēties sudraba kategorijai līdz ar citiem 20 Latvijas uzņēmumiem.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana