Latvijas tirgos

Atzinības un kvalitātes karogs uzņēmumam “Elpa”

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
27.08.2010

Atzinības un kvalitātes karogs uzņēmumam “Elpa”

26. augustā uzņēmumā SIA “Elpa” tika pacelts Zaļās karotītes kvalitātes karogs. Svinīgajā pasākumā piedalījās biedrības “Mārketinga padome” vadītāja Ingūna Gulbe, pārstāvji no Lauku atbalsta dienesta (LAD), Lauksaimniecības datu centra, lielākie sadarbības partneri - zemnieki, novada padomes priekšsēdētājs, kā arī svinīgās gaisotnes paspilgtināšanai uzstājās Kazdangas pūtēju orķestris.

“Kvalitātes karogs” ir biedrības “Mārketinga padome” īpaša atzinība uzņēmumam par nozīmīgu ieguldījumu kvalitatīvu pārtikas un lauksaimniecības produktu ražošanā un popularizēšanā. Visiem šiem uzņēmumiem šobrīd ir tiesības izmantot preču zīmi “Kvalitatīvs produkts”, ko tautā dēvē par Zaļo karotīti. “Kvalitātes karogs” uzskatāms par īpašu publisku novērtējumu un atzinību kvalitatīvāko Latvijas lauksaimniecības un pārtikas produktu ražotājiem.

SIA “Elpa” ir vienīgais piena pārstrādātājs Dienvidkurzemē un tirgū noturas ar jauniem un īpašiem produktiem. Galvenos savas darbības pamatprincipus SIA "Elpa" valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis definē šādi: “Jāievēro četri nosacījumi: produktam vienmēr jābūt svaigam, dabiskam, tam nepieciešamas vairākas tirgus nišas reizē un ne mirkli nedrīkst pazaudēt saikni ar klientu.”

Uzņēmums ražo pienu, kefīru, jogurtu, saldo un skābo krējumu, biezpienu, mīkstos Kazdangas sierus, puscieto kazas sieru "Kazdangers" un saldo biezpiena našķi "Sniegbaltīte".

SIA "Elpa" dibināts pirms septiņpadsmit gadiem, un nosaukums radies, saliekot kopā pirmos burtus no vārdiem "ekoloģiskās lauksaimniecības pārstrādes apvienība". Ar šādu uzstādījumu ražotne savulaik veidota un pie tā arī pieturas, turpinot ražot dabisku, kvalitatīvu, veselīgu un latviskajai garšai tīkamu produkciju.

Gundars Sisenis atbalsta lauksaimniekus, kas ierosinājuši valstij pārņemt savās rokās tos piena pārstrādes uzņēmumus, kuri vairs nespēj darboties, lai nākotnē tos varētu pārņemt paši ražotāji.

"Elpa" ir Eiropas Savienības standartiem pilnīgi atbilstošs uzņēmums, kura ražotnēs ieviestas un sekmīgi darbojas pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana