Latvijas tirgos

"Lāčplēša alus darītavas" aptauja: krievi alu vairāk dzer pie zivīm, latvieši - pie cūkgaļas

Aija Zariņa, AgroPols
29.10.2010

Kā liecina pašmāju alus ražotāja "Lāčplēša alus darītava" veiktā aptauja*, krievu tautības iedzīvotāji latviešus uzskata par lielākiem alus dzērājiem nekā paši sevi, stāsta uzņēmuma pārstāve Inese Lielpinka. Atšķirībā no latviešiem, krievi vairāk dod priekšroku salikumam alus un zivis, kamēr latvieši - alus un cūkgaļa.

Tikai 1% krievu tautības iedzīvotāju atzīst, ka alu nedzer

Juris Mucenieks, "Lāčplēša alus darītavas" vadības pārstāvis: "No kopumā aptuveni 800 aptaujātajiem apmēram 28% krievu un 39% latviešu sevi uzskata par īstiem un uzticamiem alus cienītājiem. Tikai 1% krievu tautības pārstāvju atzīst, ka alu vispār nedzer. Savukārt no latviešu iedzīvotājiem šādu atbildi minējuši 9% respondentu. Pārējie aptaujātie sevi vairāk pieskaita pie neregulāriem alus dzērējiem - "brīvdienu alus dzērājs", "iedzeru to šad tad", "alus dzērājs - pirti gājējs" u.c."

Interesanti, ka pie alus dzērājiem, piemēram, skatoties hokeju, sevi gandrīz divas reizes biežāk pieskaita krievu tautības iedzīvotāji (33%) nekā latvieši (18%), kuri ir pasaulē vieni no uzticamākajiem hokeja faniem.

Tāpat pētījums atklāj, ka krievu tautības sievietes alu izvēlas retāk nekā latvietes.

Krievu tautības iedzīvotāji alu iecienījuši arī pie zivīm, latvieši - vairāk pie cūkgaļas

Atšķirībā no latviešiem, krievu tautības iedzīvotāji alu iecienījuši dzert arī kopā ar zivju ēdieniem un dažādām jūras veltēm, piemēram, zivju un ikru maizītēm, kaltētām zivīm u.tml.

Juris Mucenieks stāsta: "Aptaujas dati liecina, ka krievu tautības iedzīvotāji alu pie zivju ēdieniem un jūras veltēm dzer divreiz biežāk nekā latvieši. Tāpat krievu tautības iedzīvotāji alu vairāk iecienījuši dzert kopā ar grillētiem ēdieniem, kamēr latvieši to biežāk izvēlas lietot pie dažādiem cūkgaļas ēdieniem un dažādiem siltajiem ēdieniem kopumā."

Kā latviešu, tā krievu tautības iedzīvotāju vidū alus visbiežāk tiek dzerts kopā ar dažādām sāļām uzkodām, piemēram, čipsiem, cepumiem - krekeriem, riekstiņiem, vītinātu gaļu u.c. Turklāt, jo gados vecāks respondents, jo biežāk alu izvēlas pie otrajiem ēdieniem.

Piezīme: *Aptauja tika veikta šā gada septembrī un tajā piedalījās aptuveni 800 respondentu. Aptauju veica "Mindscan" pēc "Lāčplēša alus darītava" pasūtījuma.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana