Latvijas tirgos

Veikalu tīkla "Maxima" veiktajā iedzīvotāju aptaujā par iemīļotāko Latvijas produktu atzīts biezpiena sieriņš "Kārums"

Aija Zariņa, AgroPols
16.11.2010

Par iemīļotāko Latvijas produktu iedzīvotāju vērtējumā kļuvis biezpiena sieriņš "Kārums", liecina veikalu tīkla "Maxima" veiktās iedzīvotāju aptaujas* rezultāti, informēja "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

"Kārumu" par iemīļotāko Latvijas produktu nosaukuši 24% aptaujāto jeb 1000 balsotāju. Otrs iecienītākais Latvijas produktus iedzīvotāju vērtējumā ir torte "Cielaviņa", savukārt iemīļotāko produktu trijnieku noslēdz kausētais siers "Dzintars".

Iemīļotāko produktu pirmajā desmitniekā iekļuvis arī siers "Talsu ritulis", cepti nēģi želejā un putnu fabrikas "Ķekava" cālis, tāpat iedzīvotāji iebalsojuši arī "Lāču" burkānmaizi, šokolādes batoniņu "Serenāde" un saldējumu "Pols", bet iemīļotāko produktu TOP 10 noslēdz Latvijas kartupeļi.

Aptauja tika veikta no 4. līdz 13. novembrim mājas lapā www.maxima.lv , kur par savu iemīļotāko Latvijas produktu kopā nobalsoja 3963 iedzīvotāji.

Mājas lapas apmeklētāji tika aicināti savus iecienītākos Latvijas produktus nominēt arī citās kategorijās. Piemēram, balsojot par ēdamlietu, ko visdrīzāk ņemtu uz vientuļu salu, aptaujas dalībnieki visbiežāk minējuši "Lāču" burkānmaizi un Latvijas kartupeļus, kas ieguvuši attiecīgi 12% un 10% balsu.

Savukārt izvēloties produktu, bez kura nav iespējams mierīgi iemigt, izteikts favorīts, iegūstot 30% balsu, bijis biezpiena sieriņš "Kārums", kurš nu var lepoties ar diviem tituliem. Tāpat aptaujas dalībnieki norādījuši, ka ir grūti doties pie miera, neapēdot "Laimas" rūgto šokolādi un šokolādes batoniņu "Serenāde".

Tā kā jau ceturtdien gaidāma Latvijas Republikas proklamēšanas 92. gadadiena, kad galdā tiks likti dažādi gardumi, aptaujas dalībnieki tika lūgti atzīmēt arī produktus, bez kuriem, viņuprāt, nav iedomājams kārtīgs svētku galds. Šajā kategorijā par īsta svētku galda svarīgāko komponentu ar 32% balsu atzīta torte "Cielaviņa", ar 13% tai seko putnu fabrikas "Ķekava" cālis, savukārt 10% aptaujāto svētku galdu nevar iedomāties bez "Rīgas melnā balzama".

Par savu iecienītāko Latvijas produktu varēja nobalsot ikviens mājas lapas www.maxima.lv  apmeklētājs, aizpildot īpaši izveidotu anketu. Aptaujas dalībnieku iedvesmai, balstoties uz tirgotāju novērojumiem par pircēju iemīļotiem gardumiem, tika izveidots saraksts no 30 Latvijas produktiem, savukārt balsotājiem, kuru iecienītie produkti piedāvātajā sarakstā nebija atrodami, bija iespēja pievienot jebkuru citu preci.

Norādot savus iecienītākos, bet sarakstā neiekļautos produktus, aptaujas dalībnieki visbiežāk minējuši "Dimdiņkāpostus", "Ķelmēnu" rupjmaizi, "Gutta" sulas, kā arī "Rūjienas" saldējumu un "Tērvetes" alu.

"Maxima" ir lielākais mazumtirdzniecības tīkls Baltijā, kas aktīvu darbību Latvijā sāka 2001. gadā, un tajā nodarbināti aptuveni 6,7 tūkstoši cilvēku. Patlaban "Maxima" tīklā apvienoti 130 veikalu.

Piezīme: *aptauja veikta sadarbībā ar aptauju portālu www.webanketa.com .

AgroPols

x

Paroles atgadināšana