Latvijas tirgos

PVD brīdina: Uztura bagātinātājs svara samazināšanai „Fat Burner Nr. 1” satur neatļautas ķīmiskas vielas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
09.12.2010

Sibutramīns agrāk tika izmantots kā pretaptaukošanās līdzeklis, bet to lietojot, tika novērotas paaugstinātas kardiovaskulārās blakusparādības, piemēram, sirdslēkmes un insults. Sibutramīnu nedrīkst lietot cilvēki ar sirds problēmām vai kuriem ir klīniski diagnosticēta depresija vai psihiska slimība. Preparātu nav ieteicams lietot grūtniecēm vai sievietēm, kas plāno grūtniecību. Kā blakusparādības, lietojot sibutramīnu, ir novērots paaugstināts asinsspiediens, sausa mute, miega traucējumi un aizcietējumi. Preparāts jālieto tikai ārsta uzraudzībā.

Sildenafils ir bīstams cilvēkiem ar kardiovaskulārās sistēmas darbības traucējumiem, aknu un nieru saslimšanām, kā blakusparādības ir novērotas, sirdslēkme, insults, sāpes krūtīs, redzes un gremošanas traucējumi. Sildenafila lietošana bez ārsta uzraudzības var radīt nopietnus draudus veselībai.

Uztura bagātinātāji ir pārtikas produkti parastā uztura papildināšanai, tādēļ to sastāvā nedrīkst būt farmaceitiskas vielas. Ja medikamenti ir uztura bagātinātāja sastāvā tad, produkti reģistrējami un tirgojami kā zāles un uz tiem attiecināmas citas prasības.

Uztura bagātinātājs „Fat Burner Nr. 1” nav reģistrēts Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uztura bagātinātāju reģistrā, tādēļ Latvijā to nedrīkst ievest un izplatīt, taču to var iegādāties no ASV izplatītājiem, kā arī internetā.

„Fat Burner Nr.1” derīguma termiņš ir 2014. gada marts.

PVD aicina patērētājus neiegādāties šo uztura bagātinātāju.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana