Citas ziņas sadaļā
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Eksotiskie augļi mūsu veikalos
BIOR pētījumi par Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņu
"Latvijas balzama" alkoholisko dzērienu ražošanai iepirkto dabīgo izejvielu daudzums divu gadu laikā audzis par 30%
"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas ražotnes būvniecībā
Krievijas tirgus, šprotes, zemas algas - trīs nepatiesi mīti par eksportu
Latvijas tirgos5. septembrī sāksies un līdz 8. sptembrim ilgs izstāde Riga Food 2012Inese Libere, Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1
04.09.2012 Inovācija pārtikai Stendā Inovācija pārtikai varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē. 5. septembrī konkursā "Latvijas gada konditors 2012" tiks noskaidrots, kurš Latvijas konditors gatavo meistarīgākos gardumus. Šī gada konkursa dalībnieki spēkiem mērosies, gatavojot bērnu dzimšanas dienas torti un konfektes. 6. septembrī Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu Latvijas pavārzellis 2012 . Jaunie pavāri gatavos auksto uzkodu no Baltija butes, ziedkāpostiem un puraviem, kā arī pamatēdienu no jēra stilba, kartupeļiem un piparmētrām. 7. septembrī notiks konkursa Latvijas 2012. gada pavārs fināls, kurā astoņi labākie Latvijas pavāri gatavos auksto uzkodu no Baltijas butes un ziedkāpostiem, pamatēdienu no jēra stilba un zaļajām lēcām, kā arī desertu no biezpiena, ķirbjiem un iesala. 6. septembrī notiks Evian & Badoit bārmeņu sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā, bet 7. septembrī bārmeņu sacensības De Kuyper Latvia Cup 2012.
8. septembrī konkursā Siera kūkas svētki 2012 savu māku un izdomu rādīs topošie konditori, gatavojot siera kūkas meistarstiķus. Gardākie produkti Pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā par Riga Food medaļām sacentīsies izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos šogad notiks piena, krējuma, siera, maizes un medus konkursi. Lai popularizētu Latvijā ražotus bioloģiskās lauksaimniecības produktus, veicinātu to lietošanu uzturā, kā arī izceltu bioloģisko produktu dažādību un augsto kvalitāti, biedrība Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un Zemkopības ministriju šogad pirmo reizi rīkos konkursu Latvijas gada ekoprodukts 2012. Konkursa rezultāti tiks paziņoti pēc izstādes atklāšanas ceremonijas 5. septembrī ap plkst. 11.30. 7. septembrī izstādē apbalvos veselīgus Latvijas pārtikas produktus, kuru ražošana un pārdošana uzsākta pēdējā gada laikā Latvijas Ārstu biedrība pasniegs balvu Par ieguldījumu sabiedrības veselībā. Apbalvošana notiks 7. septembrī plkst. 12.00. Pasākumi profesionāļiem Līdztekus plašajai ekspozīcijai notiks arī virkne semināru un biznesa tikšanās profesionāļiem. 5. septembrī notiks semināri Pārtikas piegāde publiskajam sektoram: jaunas iespējas, būtiskas pārmaiņas nākotnē un izaicinājumi, Bioloģiskās lauksaimniecības produkti un mājas apstākļos ražotā pārtika riski, ieguvumi un iespējas un Inovācija maizes izstrādājumu svaiguma pagarināšanā ar dažādu labību produktiem bez E vielām TTT produkti. 6. septembrī Ķīpsalā viesosies vērienīgās starptautiskās konferences Uzturs un veselība dalībnieki un savā sesijā spriedīs par jauno un funkcionālo pārtiku, savukārt ECR Baltic rīkos semināru Piena un gaļas produktu atgriežamo transporta vienību (taras) standartizācija un pūla iespējas Baltijas valstīs. 7. septembrī Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 atbalstu organizē biznesa tikšanās ar pārtikas uzņēmumiem no Polijas. 8. septembrī Latvijas baristas rīko meistarklasi par visdažādāko kafijas veidu pagatavošanu, kas noderēs katram īstam kafijas mīļotājam. Tik daudz visa kā, ka jādodas uz Ķīpsalu un viss jābauda!:) |