Citas ziņas sadaļā
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Eksotiskie augļi mūsu veikalos
BIOR pētījumi par Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņu
"Latvijas balzama" alkoholisko dzērienu ražošanai iepirkto dabīgo izejvielu daudzums divu gadu laikā audzis par 30%
"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas ražotnes būvniecībā
Krievijas tirgus, šprotes, zemas algas - trīs nepatiesi mīti par eksportu
Latvijas tirgosAktivitātes Latvijas uzņēmumu un reģionu stendos izstādē Riga food 2013Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
03.09.2013 Latvijas uzņēmumi tiekas starptautiskajā pārtikas izstādē Riga Food 2013, kas norisināsies no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8. Kopumā piecos stendos izstādes apmeklētājiem, un īpaši pārtikas nozares speciālistiem un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju vērtēšanai un sadarbības veidošanai būs pieejami 164 Latvijas ražotāji. Savus unikālās garšas, izskata un smaržas produktus Zemkopības ministrijas atbalstītajā kopstendā piedāvā 18 dalībnieki. Savukārt, pateicoties aktīviem cilvēkiem no Vidzemes, Zemgales, Latgales plānošanas reģioniem, Kurzemes tūrisma asociācijas un pašvaldībām, četru novadu stendus pārstāv un savus unikālos produktus piedāvā 63 dalībnieki no Vidzemes novada, 22 dalībnieki no Latgales novada, 19 dalībnieki no Kurzemes novada un 42 dalībnieki no Zemgales novada. Latvijas nacionālajā kopstendā 182 kvadrātmetros šogad piedalīsies 18 uzņēmumi- SIA Rēzeknes gaļas kombināts, SIA Dimdiņi, SIA Skrīveru saldumi, SIA Anatols, Z/S Vecsiljāņi, SIA Kronis, SIA Puratos, SIA Saldus pārtikas kombināts, SIA Mandor, SIA Kuldīgas maizes ceptuve, SIA Aloja Starkelsen, Ineses Tortes, SIA Kurzemes gaļsaimnieks, SIA Atasco, SIA Valežs, SIA Lat Eko Food, SIA Felici, SIA Edaks. Pirmo reizi izstādes vēsturē startē četru reģionu stendi ar mazajiem ražotājiem. Vidzemes reģiona stends - savā gardumu grozā līdzi būs paņēmuši gan Lubānā kūpinātas zivis, gan pēc īpašām vecmāmiņas receptēm gatavotas olu nūdeles EkoMako, gan Inamammas pelmeņus, gan Luckypumpkin ražotās sulas, nektārus un biezeņus. Izstādes baudītājiem piedāvās arī tradicionālos gardumus Rožkalnu, z/s Jaunkalēji un Madonas maizi, medu no Andra Zepa, Imanta Dauksta, Annas Kļaviņas un SIA NG līnija bišu dravām. Vidzemnieki piedāvās septiņpadsmit dažādus sierus, kas tapuši z/s Kalna Pakalnieši, SIA MŪ siers un Lazdonas piensaimniekā, gardus gaļas produktus no SIA Āma un z/s Lejas Kaļļi, kā arī īpaši maigo truša gaļu no SIA TD Sveķi. Vidzemes stendā varēs nobaudīt arī īpašo z/s Kronīši ražotos dārzeņu konservus un tomātu pastu, kas tiek ražota pēc pavāra Mārtiņa Sirmā izstrādātās receptes. Saldumu mīļotāji varēs baudīt arī z/s Jāņkalni sukādes un ievārījumus, z/s Gundegas lielogu dzērvenes un piemājas saimniecībā Lielkalni gatavotos sīrupus, želejas, džemus, ievārījumus, marmelādes un tējas. Gardas kūkas stenda apmeklētājiem būs izcepušas saimnieces no SIA Vinetas un Allas Kārumlādes, SIA Gardums un konditorijas Pie Dačuka. Lai arī pašiem izdotos gardas kūkas, z/s Kaņepītes saviem apmeklētājiem piedāvās dažādus graudu izstrādājumus miltus, auzu pārslas, klijas. SIA Perfecto un SIA MarLieJ piedāvās stenda apmeklētājiem sēkliņu gardumus un šķiedrvielu produktus, varēs nobaudīt arī Dabas spēka produkciju un z/s Adzelvieši tapušo kaņepju aizdaru. Jautrās ballītēs vai skumjos vakaros jūs iepriecinās ābolu čipši no SIA Vecpāpani vai Gogelmogela plombīrs, bet atgūt veselību un sirdsmieru palīdzēs IK 55 mārītes pļavu tējas. Sirdi un prātu izstādes apmeklētājiem palīdzēs sasildīt Siguldā tapušie Zilver vīni. Stenda apmeklētājus sagaida arī iepazīšanās ar Ķirbja nopūtu, Ņipro mistru un Vakara ekstraktu no SIA Veselības laboratorija. Par viesu labsajūtu 5. septembrī plkst.16.00 gādās slavenās Gulbenes bufetčicas -trīs ļoti ekstravertas būtnes Inetačka, Aņečka un Eģitačka, kas visu savu mīlestību dāvā Stancijas Bufetas apmeklētājiem. Dāmām piemīt Gulbenes novadam netipisks akcents, iespaidīgs ārējais veidols un mīlestības pilnas acis. Bufetnieces prot ne tikai smuki iznesties savā bufetē vai bānīša restorānvagonā, bet arī dodas izbraukumos, lai plaši reklamētu Gulbenes novadu, tā raksturīgākos ražojumus un viņu pašu neatkārtojamās speķmaizītes un šmakovciņu. Savukārt 7.septembrī plkst. 12.00 pie Vidzemes stenda būs iespēja nobaudīt Kocēnu novada patriotiskos plāceņus, kurus gatavos saimniece Inese Mangule. Visus Vidzemnieku sagatavotos gardumus varēs nogaršot un arī nopirkt. Kurzemes reģiona stendā pulcēsies sīkražotāji, no kuriem daudzi jau apmeklētājiem ir zināmi, kā, piemēram, Garšu fabrika ar ekoloģiskām garšvielām bez sāls, z/s Smilškalni ar Kuldīgas pusē tapušiem mājas vīniem, z/s Garīkas ar šitaki sēņu produkciju, Mārtiņš Barkāns ar Sabiles pusē darītajiem un glīti noformētajiem mājas vīniem u.c.. Suitu maize piedāvās gardos suitu sklandraušus un Spēlmaņu krogs aicinās nobaudīt Suitu ēdienus. Rūpējoties par veselību noderīgi būs iegādāties SIA Satori Alfa smiltsērkšķu produkciju vai SIA Purva dzērvenīte audzētās dzērvenes. Stenda apmeklētāji trešdien un ceturtdien Kurzemes stendā varēs nogaršot un iegādāties SIA Ievlejas (Pāvilosta) cepto maizi. Un kur tad Kurzeme, bez gardajiem Vītolberga sieriem, kuri tapuši Ventspils novadā. Talsu ciparnīca piedāvās ēdienu gatavotājiem iegādāties keramikas traukus. Apvienojoties pavisam nelielajiem novadu mājražotājiem tiks piedāvāti dažādi piena produkti, jaunā ābolu raža, svaigi ceptas tortes un kūciņas, medus produkcija u.c. Kurzemes mājražotāji saviem stenda apmeklētājiem būs sarūpējuši pavisam īpašu produkciju, piemēram, strausu gaļas produkciju, kazas piena saldējumu u.c. Kurzemes tūrisma asociācija visas izstādes dienas nodrošinās tūrisma informāciju par Kurzemes reģiona piedāvājumu ceļotājiem. Latgales reģiona stendā - apmeklētājus aicina nobaudīt tradicionālus latgaļu ēdienus. Stendā varēs nogaršot un iegādāties cīši gordu lauku maizi, sieru, medu, cūkas cauraudzīti, kūpinātas zivis, kā arī rudens veltes- augļus un ogas svaigā un pārstrādātā veidā: marmelādes, žāvēti augļi, ogu vīni. Latgalieši piedāvās ne tikai vēderpriekus, bet arī lietas miesai un garam. Apmeklētājiem, kuri trāpīsies īstajā brīdi, būs iespēja nobaudīt šmakovceņu. Ja veiksies medībās, tad būs iespēja nogaršot smeķīgo bebra zupu. Tiks vārīta zupa un ceptas pankūkas. Stendā būs pārstāvēti arī Latgales tematiskie ciemi, kuri izstādes apmeklētājiem stāstīs par Latgali. Stendā varēs iziet īsos latgaliešu valodas kursus un saņemt sertifikātu. Zemgales reģiona stenda aktivitātes- visu izstādes laiku daļa no Zemgales stenda uzņēmējiem nodrošinās savu produktu degustāciju, kā arī tirgošanos. Tiks vārītas klimpas ( Zemgalē sauktus par virteņiem), atpazīti garšaugi kopā ar Dairu Jātnieci no Bauskas, malti milti gatavotas pārslas ar Svētes maizi, cepts siers ar z/s Blūdži taisītas tortes ar Mājas kūkas no Aizkraukles, veidotas ķiploku buntītes ar SIA Antek, veidotas dārzeņu dekorācijas ar z/s Skaras, degustētas Zemgales uzkodas ar restorāna Hercogs gādību un griezts Laimes rats. |