Latvijas tirgos

AS "Balticovo" pirmie Eiropā sāk ražot "premium" klases produktu - bezglutēna pankūku masu

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
16.09.2013

Lielākais Ziemeļeiropas reģiona olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" izstrādājis recepti un tehnoloģijas, uzsākot bezglutēna pankūku masas ražošanu. Šāds produkts Eiropā tirgū tiek piedāvāts pirmo reizi.

"Pankūku masu ražojam, izmantojot rīsu miltus un mūsu ražotās olas, tādēļ šīs pankūkas ir ne vien garšīgas, bet arī draudzīgas visiem, kuri uzturā lieto bezglutēna produktus," norāda kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. "Pankūku masa tiek pasterizēta, tādēļ to iespējams saglabāt un transportēt. Nekādas ķīmiskas piedevas mūsu ražotajiem produktiem nepievienojam, tas ir mūsu princips un atbildība pret patērētājiem. Pankūku masa ir jauns produkts globālajā tirgū."

AS "Balticovo" pankūku masu piegādās HORECA sektoram Zviedrijas tirgū. Zviedru klienti ir notestējuši pankūku masu un plāno veikt pirmos pasūtījumus.

"Ar šo produktu esam pašā ceļa sākumā," uzsver Arnis Veinbergs. "Nešaubāmies, ka šis produkts ir perspektīvs. Mūsu centrālais mērķis ir stiprināt savas pozīcijas pievienotās vērtības produktu tirgū. Tādēļ plānojam palielināt pievienotās vērtības produktu klāstu, turpinot izstrādes šajā produktu kategorijā. Esam iecerējuši pārtapt no izejvielu ražotāja par augsti kvalitatīvu gala produktu ražotāju, kas tos tirgo gan Eiropas Savienībā, gan arī trešajos tirgos."

Pankūku masas receptes izstrāde un tās testēšanas process uzņēmuma Garšas laboratorijā ilga vairāk nekā pusgadu. Ar jauno produktu bija iespējams iepazīties "Balticovo" stendā izstādē "Riga Food 2013".

Jau ziņots, ka uzņēmums HORECA sektoram piegādā vārītas olas un omlešu masu.

Par AS "Balticovo"

Bāzes uzņēmums putnu fabrika "Iecava" dibināts 1972. g., SIA "Balticovo" - 1993. g.. Īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju - Latvijas pilsoņiem piederošais "BCO". Šobrīd Baltijas valstīs AS "Balticovo" ir olu un olu produktu ražošanas nozares līderis ar tirgus daļu Latvijā ap 40%. Uzņēmuma reorganizācija uzsākta 2004. gadā. Investīcijas kopš 2005.g. sākuma ir ap 35 miljoniem eiro. Apgrozījums 2008. gadā bija 19,5 miljoni latu, apgrozījums 2009. gadā - 22,5 miljoni latu, 2010.g. - 21,2 miljoni latu, 2011. g. - 23,3 miljoni latu, bet 2012.g. - 34,3 miljoni latu. Eksportē līdz 70% no visas saražotās produkcijas. Strādājošo skaits 2013.g. - 170 darbinieki. AS "Balticovo" ir saņēmusi ISO 9001, ISO 22 000, BRC un IFS kvalitātes standartu apliecinājumus. Uzņēmuma pārvaldībā ieviests ISO 31 000 standarts. 2010.gadā zīmols "Balticovo" iekarojis otro vietu "Mīlētāko pārtikas zīmolu" topā, kā arī atzīts par efektīvāko lauksaimniecības produkcijas ražotāju Baltijā un otru eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā. AS "Balticovo" atrodas Latvijā, Iecavas novadā. Papildu informācija: www.balticovo.lv Papildu info: Liāna Bokša, e-pasts: liana@idea-media.lv

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana