Latvijas tirgos

Jogurts "Oga" - vispirktākais Latvijā ražotais jogurts

A/s "Tukuma piens"
11.10.2013

A/S "Tukuma Piens" ražotais jogurts "Oga" kļuvis par Latvijā ražoto un visvairāk pie mums pirkto jogurtu. Uzņēmums to ražo jau gandrīz desmit gadus jeb kopš 2004.gada, un kopumā pārdoti jau vairāk nekā 18 miljoni iepakojumu šī piena produkta.

No saražotā apjoma 8,5% jogurta tiek eksportēti uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Lielbritāniju, savukārt lielākā daļa tiek realizēta Latvijā. "Esam ļoti priecīgi, ka spējam konkurēt jogurta tirgū, jo tas ir pārsātināts ar importētiem produktiem ar spēcīgiem zīmoliem, kā arī ļoti apjomīgu reklāmu, kas savukārt ietekmē patērētāju izvēli veikalos. Jogurts "Oga" ir saņēmis vairākus apbalvojumus, kas pierāda tā augsto kvalitāti," saka A/S "Tukuma Piens" Mārketinga nodaļas vadītājs Armands Artihovičs.

Lai saražotu jogurtu "Oga" iztērēts tik daudz iepakojamā materiāla, ka varētu aizbraukt uz Parīzi un atpakaļ! "Šo gadu laikā jogurta iepakošanai iztērēti 4463 km ruļļos satīta pakojamā materiāla. Skaitļi ir iespaidīgi - esam saražojuši vairāk nekā 18 tūkstošus tonnu!" saka A.Artihovičs, piebilstot, ka tieši iepakojums ir viena no jogurta "Oga" atpazīšanas zīmēm, ko klienti atzinuši par ļoti ērtu lietošanā.

Jogurtu "Oga" ražo no Latvijas piena un tas nopērkams viena kilograma iepakojumos. Šis jogurts nopērkams ar piecām dažādām garšām: aveņu, persiku, ķiršu, zemeņu un melleņu. Pēdejais no nosauktajiem starptautiskajā izstādē "Riga Food 2013" tika atzīts par labāko jogurtu kategorijā, iegūstot zelta medaļu.

A/S "Tukuma Piens" ir otrais lielākais piena pārstrādātājs Latvijā, kura apgrozījums pērn pārsniedza 30 miljonus latu, realizejot gandrīz 52 tūkstošus tonnu produkcijas. "Tukuma Piens" sadarbojas ar aptuveni 215 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, un ražo vairāk nekā 180 dažādus piena produktus, tostarp "Baltasi Exports" zīmola svaigos piena produktus, "Baltais EKO" zīmola ekoloģiskos produktus: jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru u.c. Uzņēmumā strādā aptuveni 250 darbinieku. A/S "Tukuma Piens" šogad atzīmē simts gadu jubileju un ir viens no vecākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā.

A/s "Tukuma piens"

x

Paroles atgadināšana