Latvijas tirgos

Sāk Latvijā ražotās kafijas eksportu uz Igauniju

AgroPols
19.11.2013

Baltijā lielākais kafijas ražotājs MELNĀ KAFIJA šomēnes uzsāka eksportu uz kaimiņvalsti Igauniju, informēja SIA "Melnā kafija" sabiedrisko attiecību konsultante Līva Balode. Pirmais Latvijā ražotās produkcijas pasūtījums uz jauno eksporta tirgu tika nosūtīts pagājušajā nedēļā un jau šobrīd MELNA COFFEE produkti ir pieejami lielākajos Igaunijas mazumtirdzniecības tīklos. Uz Igauniju ir plānots eksportēt 5 - 10 tonnas kafijas mēnesī.

Mārtiņš Čakste, SIA "MELNĀ KAFIJAS" ģenerāldirektors stāsta: "Apgūstot Igaunijas tirgus mazumtirdzniecības segmentu, MELNĀ KAFIJA iegūs iespēju stiprināt savas pozīcijas vēl vairāk - mēs paredzam, ka uzsākot eksportu uz kaimiņvalsti, Latvijā saražotās kafijas apjoms pieaugs par vismaz 10%."

MELNĀ KAFIJA ir stabils līderis kafijas ražošanā Baltijas valstīs - līdz šim gadā tiek saražotas vairāk nekā 2000 tonnas kafijas. Šobrīd 78% no Ķekavā saražotās kafijas sastāda tieši eksportam paredzētā.

Latvijā ražoto kafiju igauņi dzer jau 8 gadus

MELNĀ KAFIJA nav jaunienācējs kaimiņvalsts tirgū - Latvijā ražotā produkcija HoReCa segmentam uz Igauniju tiek eksportēta kopš 2006. gada. Tāpat uzņēmums Igaunijā līdz šim ir veiksmīgi izplatījis arī mātes uzņēmuma LÖFBERGS LILA produktus gan mazumtirdzniecības, gan HoReCa segmentam.

Nākamais eksporta virziens - Krievija

Līdztekus pašu ražotās produkcijas eksportam uz Igauniju, MELNĀ KAFIJA ir uzsākusi arī LÖFBERGS LILA produktu eksportu uz Krieviju - tie mazumtirdzniecības veikalu tīklos Krievijā būs pieejami jau šī gada nogalē.

"Igaunijas tirgus ir skaidrs un saprotams - tas nav liels, tomēr, ņemot vērā, ka igauņu garšas izjūta ir līdzīga mūsējai, Latvijā ražoti pārtikas produkti tur ir iecienīti. Tikmēr Krievijas tirgus ir vienlaicīgi gan vilinājums, gan izaicinājums - tas ir plašs, ar labu pirktspēju, taču tur valda atšķirīgs pieprasījums un tiek izvirzītas ļoti augstas prasības pēc kvalitātes, it īpaši lielajās pilsētās," tirgus atšķirības skaidro M. Čakste.

Par uzņēmumu:

Kafijas ražotājs SIA "MELNĀ KAFIJA" nozarē darbojas kopš 1996. gada, nodarbojoties ar kafijas pupiņu un maltās kafijas ražošanu, iepakošanu un pārdošanu, kā arī kafijas aparātu pārdošanu, nomu un apkalpošanu. Uzņēmumā strādā 48 darbinieki. SIA "MELNĀ KAFIJA" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 9,4 miljoni latu, kas ir par 21% vairāk kā iepriekšējā finanšu gadā. SIA "MELNĀ KAFIJA" galvenais birojs un ražotne, kas ir lielākā un modernākā kafijas ražotne Baltijas valstīs, atrodas Ķekavas pagastā. Savas plašās produkcijas klāstu uzņēmums pārdod Latvijā, kā arī eksportē uz Krieviju, Lietuvu, Igauniju, Somiju, Dāniju, Baltkrieviju un citām valstīm. SIA "MELNĀ KAFIJA" speciālisti zaļās kafijas pupiņas iepērk visā pasaulē - gan no lielākajiem piegādātājiem Eiropā, gan pašos kafijas audzēšanas reģionos - Centrālāfrikā, Brazīlijā, Kolumbijā un Āzijas valstīs. Kopš 2010. gada rudens SIA "MELNĀ KAFIJA" ietilpst Zviedrijas kafijas ražotāja "LÖFBERGS LILA" uzņēmumu grupas sastāvā un izplata "LÖFBERGS LILA" uzņēmumu grupas produkciju Latvijā, kā arī ir pārņēmusi "LÖFBERGS LILA" kafijas distribūcijas vadību Baltijā.

Par produkciju:

MELNĀ KAFIJA ražo produktus MELNA COFFEE CLASSIC, MELNA COFFEE STRONG, MELNA COFFEE DIAMOND mazumtirdzniecībai, BLACK PROFESSIONAL HoReCa segmentam, kā arī šķīstošo SPĒKA KAFIJU, ko īpaši iecienījuši Latvijas lauku novadu iedzīvotāji. MELNA KAFIJA ražo vairāk nekā 50 dažādus kafijas produktus, kas tiek tirgoti ar privātām preču zīmēm Latvijā un Lietuvā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana