Latvijas tirgos

"Spilvas" eksports 2013.gadā pieaudzis par 6,9%

Andris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
16.01.2014

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma "Spilva" eksports 2013. gadā veidoja 2,82 miljonus eiro, sasniedzot 6,9% pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. 2012. gadā "Spilvas" eksporta apjoms bija 2,64 miljoni eiro. Straujākais "Spilvas" eksporta pieaugums ir vērojams Lielbritānijā, Baltkrievijā un Zviedrijā.

"Uzņēmuma lielākie eksporta tirgi 2013. gadā bija Krievija, Igaunija, Lietuva, Somija un Zviedrija, kas jau ir kļuvuši par tradicionālu "Spilvas" darbības virzienu ārzemēs. No jaunajiem tirgiem, kur aizvadītajā gadā esam veiksmīgi strādājuši, jānosauc Dānija, Islande, Izraēla un Ungārija. Īpaši izceļams "Spilvas" darbs Dānijas tirgum, kuram pirms Ziemassvētkiem "Spilva" saražoja un piegādāja 100 560 burciņas "Ķiršu deserta". Attiecīgi Dānijas eksporta tirgus "Spilvai" aizvadītajā gadā veidoja apjoma ziņā lielāko pieaugumu," informē "Spilvas" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

Savukārt, straujāk augošie eksporta tirgi, kuros "Spilva" strādā jau vairāku gadu garumā, ir Lielbritānija, Baltkrievija un Zviedrija. "Lielbritānijas un arī Īrijas tirgum paredzētā eksporta apjoma pieaugums joprojām norisinās, pateicoties ieceļotājiem no Latvijas un "Spilvas" produkcijas pieejamības uzlabošanai šajās valstīs," tā "Spilvas" mārketinga direktore.

Top 5 straujāk augošie "Spilvas" eksporta tirgi 2013. gadā:

1. Lielbritānija (par 352,4%);

2. Baltkrievija (161,5%);

3. Zviedrija (32,4%);

4. Somija (31,8%);

5. Īrija (30,4%).

Starp "Spilvas" eksporta tirgiem tādas valstis kā Baltkrievija, Dānija, Igaunija, Īrija, Islande, Izraēla, Kazahstāna, Kipra, Kirgizstāna, Krievija, Lielbritānija, Lietuva, Somija, Ukraina, Ungārija, Zviedrija.

SIA "Orkla Foods Latvija"

x

Paroles atgadināšana