Latvijas tirgos

Iecienītākie gardumi, kurus lidostas pasažieri izvēlas vest kā suvenīru, ir maize, "Laimas" konfektes un kūpinājumi

Ingūna Vitenburga, Nac.ag. LETA
24.02.2014

Kā vieni no iecienītākajiem Latvijas tradicionālajiem gardumiem, kurus Rīgas lidostas pasažieri izvēlas vest kā suvenīru, ir maize, "Laimas" konfektes, dažāda veida konservi, biezpiena sieriņi un kūpinājumi - gan zivis, gan gaļa, biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja lidostā.

Bieži kā ciemakukulis tiekot vesti arī ikri, kas gan nav tradicionāls Latvijas produkts, taču "arī šo, tāpat kā visu iepriekš minēto, var vest rokas bagāžā", informē lidostā. "Protams, iecienīts pasažieru vidū ir arī "Rīgas balzams", taču, tā kā rokas bagāžā ir atļauts tikai neliels daudzums šķidru vielu, tad šī prece ir jāliek reģistrētajā bagāžā," uzsver uzņēmumā.

Par to, ka no Rīgas lidostas izlidojušiem pasažieriem svarīgi līdzi ņemt tradicionālos Latvijas gardumus, liecina arī ieraksti "Facebook". Piemēram, kāds Latvijas gardumu cienītājs ierakstījis, ka "lidostas "čekinam" var tikt cauri ar skābētu kāpostu maisiņu rokas bagāžā - tikko pamēģināju, jā, tas ir iespējams, "Cielaviņa" arī iet pāri, skābi gurķi maisiņā un mammas marinētās sēnes arī iet pāri".

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana