Latvijas tirgos

Par Kazahstānas eksporta pagaidu ierobežojumu sešiem Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem

Nac.ag. LETA
13.06.2014

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis informāciju no Kazahstānas Republikas Patērētāju tiesību aizsardzības aģentūras par noteikto pagaidu eksporta aizliegumu sešiem Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem. Aģentūra informē, ka veicot eksportētās produkcijas laboratoriskās pārbaudes, konstatēts pārsniegts benzo(a)pirēna maksimāli pieļaujamais līmenis un nepilnīga informācija produktu marķējumā.

Pagaidu aizliegums eksportēt produkciju „Šprotes eļļā” noteikts SIA „Kolumbija LTD”, SIA „Zvani”, SIA „Kuršu zeme”, SIA „Roja F.C.T.”, SIA „Unda”, bet SIA ”Gamma-A” uz laiku aizliegts eksportēt produkciju „Šprotu pastēte”.
PVD ir uzsācis uzņēmumu ārpuskārtas pārbaudes, kuru laikā jau konstatēts, ka saražotā produkcija eksportēta tikai uz Kazahstānu un Latvijas tirgū nav nonākusi.

Lai risinātu jautājumu par eksporta aizliegumu atcelšanu, PVD par dienesta pārbaudēm un to rezultātiem, kā arī par pašu uzņēmumu veiktajām izmaiņām tehnoloģiskajos procesos un marķējumā, informēs Kazahstānas atbildīgo institūciju.

Tiesības eksportēt uz Muitas ūnijas valstīm (Krievijas Federācija, Baltkrievijas Republika, Kazahstānas Republika) ir 45 zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem, no tiem 19 uzņēmumi ražo produktu „Šprotes eļļā”.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana