Latvijas tirgos

Trīs spēcīgi alus raksturi apvienoti jaunā alus zīmolā - "Brūža alus"

Agita Baltbārde, AS "Cēsu alus"
14.01.2015

Lielākā Latvijā ražojošā alus darītava Cēsu alus radījusi jaunu alus zīmolu. Brūža alus ir Cēsu alus darītavas galvenā alus meistara Māra Gramberga īpaši izveidota alus sērija, tajā iekļaujot trīs dažādas alus šķirnes.

Māris Grambergs ir Cēsu alus darītavas galvenais alus meistars, kura zināšanas un pieredze alus brūvēšanā sniedzas jau otrajā paaudzē. Māris alus darīšanas tradīcijas mantojis no vecākiem, kas alus meistaru arodā strādāja vēl vecajā Cēsu alus brūzī - šis fakts ir arī jaunā alus zīmola nosaukuma pamatā. Tieši Māris Grambergs ir veicinājis jaunā alus zīmola izveidi ar nolūku tajā iekļaut dažādas alus garšu variācijas, tādejādi iepazīstinot Latvijas alus baudītājus ar alus pasaules daudzveidību.

Pirmās alus šķirnes, kas iekļautas Brūža alus zīmolā, ir Samtainais, Rūgtais un Nefiltrētais. Nosaukumi raksturo arī alus garšu katrai šķirnei. Kā stāsta Māris Grambergs: "Samtainais ir tumsnēja dzintara tipa alus, ar maigu, samtainu garšu, ko veido aromātiskie Perle apiņi. Garšas pilnību veido viegli saldenas notis, kas ir pārākas par klasisko alus rūgtumu. Ne miņas no ierastā alus raugu asuma, dzidri skanīga un tīra aromātu buķete. Rūgtais pārstāv klasisko lager tipa alu. Pilzenes gaišais iesals ar Magnum rūgtajiem apiņiem alu dara sīvu un nedaudz rūgtenu, tomēr ar patīkami apiņotu aromātu un pēcgaršu. Gaismu atstarojošs, mirdzoši zeltains alus ar stingru putu cepurīti. Nefiltrētais ir izteikti latvisks alus, par ko liecina gan alus krāsa, gan aromāta buķete, gan apaļā un pilnīgā garša. Te ir viss, kas nepieciešams alus baudītājam - pilnīgs garšā, viegli baudāms, raugu klātbūtne nav pārlieku uzbāzīga. Šāds alus var izrādīties īsts kārums svētku galdā, jo labi saderēsies ar dažādiem latviskiem ēdieniem."

Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone - Zatlere: "Latvijas alus baudītājs mīl īpaši izmeklētas alus šķirnes, tādēļ jauno alus šķirni radījām nevis balstoties uz tirgus pētījumiem, bet gan uz mūsu galvenā alus meistara zināšanām un ģimenes pieredzi paaudzēs alus darīšanā. Mēs lepojamies ar alus meistaru, kas Cēsu alus darītavā ieguldījis jau 20 gadus savas profesionālās dzīves. Uzticoties Māra Gramberga izcilajai alus garšas izjūtai un brūvēšanas gaumei, nododam alus baudītāju vērtējumam Brūža alus sēriju."

Kopējās investīcijas jaunā alus zīmola un alus sērijas radīšanā ir 100 000 eiro.

INFORMĀCIJAI: Alus darītava Cēsu alus ir saņēmusi Latvijas Heraldikas komisijas atļauju izmantot Latvijas karoga simbolikas izmantošanu uz alus iepakojuma, lai nodrošinātu pilnīgu un patiesu patērētāju informēšanu, kā arī atvieglotu produkta izvēles procesu ar viegli atšķiramu un pamanāmu informatīvu norāžu izvietošanu par produktu izcelsmes vietu - Latviju. Cēsu alus ir pievienojies arī Latvijas Tirgotāju asociācijas veidotajai kustībai Latvijas labums.

AS "Cēsu alus"

x

Paroles atgadināšana