Citas ziņas sadaļā
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Eksotiskie augļi mūsu veikalos
BIOR pētījumi par Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņu
"Latvijas balzama" alkoholisko dzērienu ražošanai iepirkto dabīgo izejvielu daudzums divu gadu laikā audzis par 30%
"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas ražotnes būvniecībā
Krievijas tirgus, šprotes, zemas algas - trīs nepatiesi mīti par eksportu
Latvijas tirgosCeptuves "Lāči" īstai rudzu rīvmaizei piešķirts īpašs starptautisks kvalitātes sertifikātsRoberts Cešeiko, SIA "Lāči"
09.02.2015 Ceptuves "Lāči" ražotajai īstai rudzu rīvmaizei, kas tiek ražota no "Īstas rupjmaizes", ir piešķirts pārtikas drošības pārvaldības sistēmas sertifikāts FSSC 22000, kas sevī iekļauj arī atzītos ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-1:2009 sertifikātus. Līdz ar to ceptuve "Lāči" ir viens no diviem uzņēmumiem Latvijā, kas ir ieguvuši šādu starptautisku un atzītu augstu standartu kvalitātes sertifikātu. "Produkta kvalitāte un uzticība saviem klientiem mums ir pats svarīgākais, tāpēc šī sertifikāta iegūšana bija mērķtiecīgi plānots un smags darbs," norāda ceptuves "Lāči" saimnieks Normunds Skauģis. Šis standarts apliecina, ka ceptuves "Lāči" īstas rudzu rīvmaizes ražošanas procesā ir izveidota sistēma, kas stingri ievēro prasības un koordinē procesus, kas garantē, ka līdz patērētājiem nonāks drošs un kvalitatīvs produkts. "Cepot dabīgu un augstvērtīgu maizi pēc senām latviešu tradīcijām, kur galvenais ir roku darbs, mums tas ir liels panākums, ka spējam iegūt un arī pārvaldīt savu ražošanas procesu atbilstoši mūsdienu augsti noteiktajiem kvalitātes standartiem. Pateicoties tam, šis sertifikāts mums paver lielākas eksporta iespējas, kas ļaus veiksmīgāk strādāt tieši rietumu tirgos," atzīst Normunds Skauģis. Īsta rudzu rīvmaize, kas tiek ražota no "Lāču" vispopulārākā maizes produkta "Īstas rupjmaizes", kā neatņemama sastāvdaļa tiek izmantota citos produktos. Latvieši to ļoti ir iecienījuši, gatavojot maizes biskvītus, rupjmaizes kārtojumus, desertus, maizes zupu, kā arī panēšanā. Kā eksporta produkts, tas tiek izmantots daudzu un dažādu jogurtu, saldējuma garšas bagātināšanai. Un, protams, arī pati ceptuve "Lāči" to izmanto savu atpazīstamu produktu pagatavošanā kā rupjmaizes tortē, kēksos un "Lāču" šokolādes konfektēs. Ceptuve "Lāči" ir dibināta 1993. gadā un, cepot "Īstu Rupjmaizi", tā kļuvusi tautā iemīlēta un atzīta. Šodien uzņēmums turpina iesāktās tradīcijas, cepot gan pircēju iecienītas maizes, gan pircējiem piedāvājot visdažādākos konditorejas izstrādājumus - tortes, kēksus, cepumus un šokolādes konfektes. |